Hírarchívum - 2012. április

Free-to-play vizekre evez a Silent Hunter

Böngészőben futtatható, ingyenes epizódot kap a Silent Hunter-széria, ami a Ubisoft ígéretei szerint a legújabb technológiai vívmányoknak hála látványban is bőven túlmutat majd a kategória eddigi képviselőin. A játékról egyelőre nem sokat tudunk, de a zárt bétatesztre már lehet jelentkezni.

Remek látványt ígér a Reset

Egy újdonsült fejlesztőcsapat dolgozik a Reset című projekten, amiről ugyan nem sokat tudunk, de az első trailert megkaptuk belőle, és az már tuti, hogy látvány terén erős lesz az anyag. Az előzetes a játék motorjával készült, a szájtátás garantált, hiszen a Futuremark egykori arcai dolgoznak rajta.

E3 2012: Wii U lesz, de dátumot és árat nem kap

A Nintendo a korábbi gyakorlatához hűen kihozza ugyan az idei E3-ra a legújabb masináját, viszont a megjelenés időpontját és az árat még nem fogja elárulni, azokat később, valószínűleg egy saját buli keretében jelenti be. A Wii U játékai egyébként egyszerre rajtolnak majd el a boltokban és online is.

Project CARS - mit tudhat a Wii U-verzió?

Mint tudjuk, az utóbbi évek egyik legjobban kinéző autós anyaga, a Slightly Mad által készített, a közösség által finanszírozott Project CARS elkészülhet Wii U-ra is. És, ha igazak az internet által megszerzett dián olvasható információk, akkor jól kihasználja majd az érintőképernyős kontrollert.

Európában a PlayStation 3 a legnépszerűbb

Érdekes módon mindezt Saturo Iwatától, a Nintendo nagyfőnökétől tudtok meg, aki pénzügyi beszámolót tartott cégével kapcsolatban. Ebben kitért a többi platform helyzetére is, és végül levonta a következtetést: a Nintendo 3DS azért teljesíthetne ennél jobban is.

Crysis 3 - DirectX 11-es grafika konzolon?

Sokan úgy gondolják, a Crytek programozói igazából semmi extrát nem tudnak: a brutális gépigény, gyér optimalizáltság, konzolon pedig nem eléggé különleges látvány - hallani a szkeptikusoktól. Amit azonban most főznek a Crytek háza táján, attól még a kétkedők is megtérhetnek.

The Last of Us - Annie Wersching a szereplők közt

A 24 rajongókon kívül valószínűleg senki nem tudja, ki az az Annie Wersching, de ez nem jelentett problémát a Naughty Dog számára, amikor úgy döntöttek, szerződtetik a leányzót egy szerepre. Wersching csatlakozását maga a kreatív igazgató közölte Twitteren.

Hivatalos a Rayman Legends

A Ubisoft hivatalosan is megerősítette, hogy készül a Rayman Origins folytatása, ami játékmenetében ugyan az elődhöz igazodik, viszont a tematika a mítoszok és a legendák köré koncentrálódik. A játékról a napokban egy videó is kiszivárgott - ez a kiadó szerint nem tükrözi a program végleges állapotát.

Most már biztos: jön a Call of Duty: Black Ops 2

Bár a formális bejelentésre még mindig várni kell keddig (na jó, az időeltolódás miatt legyen inkább szerda reggel), minden jel arra mutat, hogy a Call of Duty: Black Ops második része mutatkozhat be a napokban. A találgatások elérték a tetőpontjukat: most már az üzletek előrendelői kártyáiról is van képünk.

Fejlesztők a The Witcher 2: Enhanced Editionről

Megjelent a The Witcher 2 Enhanced Edition, és mi láttuk, hogy ez jó. Amihez mellesleg nem kellett túl nagy látnoki képesség, mert már a Mezei Edition is jó volt. Hogy biztosak legyünk benne, hogy az Enhanced Edition tényleg Enchanced, a fejlesztők részletezik nekünk, mint enhancáltak.