Hírarchívum - 2012. április

Sztoritrailert kapott a Starhawk

Vajon lehet-e egy multiplayerre kihegyezett akciójátéknak életképes története? Csak éppen annyi, ami feltétlenül szükséges - pont úgy, ahogy a Starhawk esetében. Nem lesz itt világmegváltás és morális mondanivaló, a játék single módja is adrenalint pumpál a vérerekbe. Nézzünk bele!

Jön a Survarium, a S.T.A.L.K.E.R. fejlesztőitől

A feloszlott GSC Game World tagjaiból verbuvált Vostok Games bejelentette első játékukat, mely Survarium munkacímen fut. Nem szakadnak el a poszt-apokaliptikus témától. A cím egy hamisítatlan, free-to-play szellemben játszható MMOFPS lesz. Itt a S.T.A.L.K.E.R. utódja!

Hivatalosan is törölték a S.T.A.L.K.E.R. 2-t

Az év elején szárnyra kapott feltételezések, melyek a GSC Game World bezárásáról és a S.T.A.L.K.E.R. 2 elkaszálásáról szóltak, tegnap hivatalos megerősítést kaptak. A stúdió bezárta kapuit, a folytatást pedig befagyasztották. Öröm az ürömben, hogy már készül a szellemi utód.

Használt játékok eladásából pénz a kiadóknak

Az egyik amerikai online játékbolt egy igen érdekes, és szerintünk dicséretes ötlettel állt elő. Az ügyvezető azt mondta, hogy legyen valami haszna a kiadóknak is az üzlete által lebonyolított használtjáték kereskedésből, így minden eladott használt cuccból százalékot ad nekik.

Shinji Mikami túlélő-horrort készít a Bethesdának

A Resident Evil, a Devil May Cry és a Shadows of the Damned atyja ismét egy túlélő-horrort hegeszt, mely 2013-ban lát napvilágot a Bethesda jóvoltából. Az úriember saját, új stúdiója, a Tango Gameworks színeiben látott munkához, s bár kezdeti szakaszban járnak, fekszik neki a téma.

Nyílt hardveres platformot készítene a Valve

Tovább folytatódnak a találgatások azzal kapcsolatban, milyen hardverrel szeretne előrukkolni a Valve, bár, most Gabe Newell némileg megvilágította a helyzetet. A cég egy nyitott jellegű, hardveres platformot szeretne készíteni, amivel kiszabadulhatnak a gonosz korlátozások közül.

PES 2013 - az első részletek és kedvcsinálók

A Pro Evolution Soccer 2013 ismét visszatér a gyökerekhez. S ezalatt nem azt értjük, hogy megint Cristiano Ronaldo arcával akarják eladni a játékot, hanem ismét megkapjuk a "tökéletes irányítást és szabadságot", mely a sorozat kezdeti szakaszára volt jellemző. Képeink és videónk is van.

Jön az Uncharted 3: Game of the Year Edition

A Sony bejelentette, hogy az Uncharted széria darabjaiból mindeddig 17 millió példány talált gazdára. A 2007-ben induló sorozat tehát totális sikernek örvend a first party címek között. Az egyéb adatokról is kapunk egy összefoglalót és jön a harmadik rész GOTY kiadása.

Crysis 3 - nem valószínű Wii U-ra

A Wii U-val kapcsolatban általában azt szokták felhozni egyik legnagyobb előnyként, hogy a PS3-as és Xbox 360-as játékok végre felbukkanhatnak a Nintendo konzolján is, elvégre nagyjából hasonló erővel rendelkeznek majd a gépek. A Crysis 3 esetében nem ez lesz a helyzet.

Dragons Dogma - fő a változatosság

A Sony Japan újabb videóval örvendeztette meg a Dragons Dogma leendő vásárlóit - ha már a demó nem lenne elég. Az újabb kedvcsináló különböző jeleneteket hangsúlyoz: lesz harc, séta a városban, dumálgatás a helyiekkel és követőink kiválasztása. Sok a tennivaló, s a játékmenet változatos.