Hírarchívum - 2012. június

Befutott az Amnesia: A Machine for Pigs teasere

A Frictional Games folytatást készít minden idők egyik legfélelmetesebb horrorjátékához, az Amnesiához. A Machine for Pigs némi steampunk beütést kapott, de ez csak jót tett a megszokott hideglelős játékmenetnek. Ha imádtad az előzőt, akkor az új darabbal is el fogsz szórakozni.

Gondok a Thief 4 munkálatai körül?

Az elmúlt években alig hallottunk valamit a Thief negyedik része kapcsán, erre rövid időn belül két hír is érkezett - az egyik jobb volt, most itt a rosszabbik. A pletykák szerint a Thief 4 munkálatai nem zajlanak éppen túl jól, nemrégiben a fejlesztőcsapat több kulcsfontosságú tagja is lelépett.

The Amazing Spider-Man - ez lesz a játszóterünk

Új fejlesztői napló érkezett a The Amazing Spider-Man című mozi játékadaptációjához, a videóban a program vezető producere mutatja be nekünk majdani játszóterünket, Manhattant. Az biztos, hogy ennyi szabadságot még nem kaptunk Pókember-játékban, oda mászunk és ugrunk, ahova szeretnénk!

Szakítottak a Sonyval a Journey fejlesztői

A döntés tulajdonképpen nem meglepő, a thatgamecompany és a Sony három játékra szóló szerződése lejárt, a Journey fejlesztői most új kihívások után néznek, az sincs kizárva, hogy legújabb programjuk multiplatform legyen. Több mint 5 millió dollárból gazdálkodhatnak egy befektetőcég jóvoltából.

Készül a Ghost Recon szellemi örököse

A Ghost Recon-széria egykori alkotói és a Valve néhány korábbi munkatársa vállalkoztak arra, hogy elkészítsék a Ghost Recon szellemi örökösét: azt a játékot, ami hűen viszi tovább az első részek koncepcióját, miután a Ubisoft nem keveset feláldozott ebből, hogy milliós példányszámban eladható játékot készítsen.

Konami kontra EA: a FIFA másolja a PES-t

A Konami brit részlegének munkatársa egy interjúban éles hangon bírálta az EA Sports csapatát és a FIFA-sorozatot, állítása szerint a Pro Evolution Soccer elmaradásában nagyban közrejátszik, hogy az EA elhappolja a licenceket a japánok elől, ráadásul egy csomó ötletet át is emel tőlük.

iPhone-ra jön a Street Fighter X Tekken

Újabb platform meghódítására készül a Capcom és a Namco Bandai közös szerelemgyereke, a Street Fighter X Tekken még idén nyáron megjelenik az iOS operációs rendszerrel telepített okostelefonokra és tabletekre. Természetesen a játékélmény a régi, a játékmenetet viszont érintőkijelzőhöz igazították.

Nyáron új infók jönnek az Overstrike-ról

Ha már az Insomniac ma már egyszer szóba került, emlékezzünk meg a 2011-es E3-on bemutatott Overstrike-ról. A játék kihagyta az idei expót, ami nem lehet a véletlen műve. Frank Gibeau, az EA Labels elnöke oszlatta el az aggodalmainkat: a cím remekül van, még nyáron új infók robbannak.

Aranyon a Ratchet & Clank Trilogy, itt az új előzetes

Az Insomniac nem a Resistance sorozattal kezdte: a PS2-es érában már szép sikereket arattak a Ratchet & Clank játékokkal. A klasszikus első három rész felújított, újrakevert változata a hónap végén startol PS3-on, miután a fejlesztési munkálatok befejeződtek. Új trailerünk is van.

Nincs tervben a Wii U-s Dead Space 3

A Visceral Games fejese kerek-perec leszögezte: teljesen hidegen hagyja őket a Nintendo új asztali konzolja, így a Dead Space 3 átirata sem várható a masinán. Talán nem kaptak fejlesztői környezetet a japánoktól, vagy csak a határidő volt szűkös. Mi az utóbbira tippelünk. Itt a hivatalos dobozkép is.