Hírarchívum - 2012. június

Úton a BioShock: Ultimate Rapture Edition?

A britek illetékes szerve már vizsgálat alá vette a BioShock legújabb kiadását, ami a leírás szerint az első két részt, valamint az összes megjelent DLC-t tartalmazhatja majd egy csomagban. A feltételes mód aláhúzandó persze, mert a 2K Games eddig egyáltalán nem jelentett be semmit.

A Ubisoft már a Watch Dogs filmre készül

Nem, egyelőre szó sincs arról, hogy a Ubisoft ténylegesen elhatározta volna, hogy filmet készít a múlt héten bejelentett játék alapján, mindenesetre a gondolattal eljátszottak a cég vezetői. A francia kiadó a napokban levédette a Watch Dogs filmadaptációjához köthető domain neveket.

The Last of Us - Jimmy Fallon ezt sem kímélte

Szinte látjuk lelki szemeink előtt, hogy az olvasók egy része értetlenül hördül fel: "miért kell már megint Jimmy Fallont tolni, annyira nem vicces az ember, meg hát különben sem ért a játékokhoz!" Valahol igazuk is van, de mit csináljunk, ha olyan játékokat vesz elő, mint a The Last of Us?

Jimmy Fallon most a Wii U-val bohóckodik

Folyatódik a Jimmy Fallon játékhete, a legutóbbi adásban a Nintendo Wii U-t próbálta ki a mester. Reggie Fils-Aime alapos bemutatóval készült, az ötperces jelenetbe belefért a Nintendo Land és a ZombiU rövid ismertetője is - más kérdés, hogy utóbbiból csak az arcunkat zombivá alakító minijátékot sikerült kipróbálni.

The Dark Knight Rises - mobilos játékadaptáció

Mobileszközökön kap játékadaptációt a nyáron mozikba kerülő The Dark Knight Rises. A Warner Bros. látszólag a Batman: Arkham-játékok mellett nem erőlteti a filmek feldolgozását, egyedül a hordozható kütyükön próbálkozik be egy kis költségvetésű programmal - lássuk belőle az első teasert!

Kacatok formájában is hódíthat a Fruit Ninja

Az Angry Birds fejlesztőinek bejött, valószínűleg a Fruit Ninja esetében is működne: jönnek a Halfbrick játéka alapján készített merchandising termékek (tudományos nevükön: szirszarok); mostantól plüssfigurák, bögrék, egérpadok és más kacatok formájában is találkozhatunk a Fruit Ninjával.

Az Egyesült Államokban is tarolt a Diablo III

Noha nem igazán nem szoktunk foglalkozni a külföldi játékeladási toplistákkal, most kivételt teszünk. Az NPD Group májusi statisztikái szerint az Egyesült Államokban a Diablo III volt a legkeresettebb videojáték, ami azért is érdekes, mert az USA-beli játékosok egyébként nem nagyon vesznek PC-s címeket.

Itt vannak az első infók az új Xboxról?

Egy 2010-ben írt, hivatalosnak tűnő dokumentum tartalmazhatja az első információkat az újgenerációs Xboxszal kapcsolatban. Bár a Microsoft még nem árult el semmit a konzolról, a most kiszivárgott ismertető talán az eddigi legkonkrétabb anyag, ráadásul több ponton egybe is vág a korábbi pletykákkal.

Elstartolt a Microsoft első androidos játéka

A redmondiak hiába magasztalják egekig a saját mobilos rendszerüket, a Windows Phone 7-et, nem mehetnek el szó nélkül az Android népszerűsége mellett. Ehhez pedig a legjobb mód a saját tartalmaik portolása - az első fecske - a Kinectimals - már elérhető az Android Marketen.

A Paramount viheti filmre a Splinter Cell-t?

Újabb fejlemények láttak napvilágot az előkészületi fázisban leledző Splinter Cell mozifilmről. Lapértesülések szerint a Paramount gyártócég már tárgyalásokat folytat a Ubisofttal. A fércművek elkerülése végett a franciák teljes kontroll alatt tartanák Sam Fisher filmes kalandját.