Hírarchívum - 2021. december

Final Fantasy VII - frissíthető lesz a PS Plus-változat

Noha márciusban a Final Fantasy VII Remake-et is hozzácsapták a PlayStation Plus játékaihoz, a játékosoknak szomorúan kellett tudomásul venniük, hogy az ingyenes letöltéssel élők nem frissíthetik a címet a next-gen verzióra. A héten ez megváltozik.

Brit toplista: a szokásos slágerjátékok az élen

Miután nem igazán volt jelentős megjelenés mostanában, a legutóbbi brit toplista sem okozott meglepetéseket: az élbolyban a szokásos slágercímek feszítenek, és a PS5-játékok is belehúztak.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Az ünnepekre való tekintettel - és mivel amúgy is pangós időszaknak nézünk elébe - ezúttal egyben tálaljuk a következő két hét játékmegjelenéseit és filmpremierjeit. Lássuk a felhozatalt!

Horrorjáték az Epic Games Store mai ajándéka

Az Epic Games Store mai ajándéka ezúttal egy jól ismert horrorjáték lett. A The Vanishing of Ethan Carter egy szuper, nyitott világú nyomozós kaland, ami Red Creek Valley bányászvárosában játszódik.

2021 legrosszabb játékai a Metacritic szerint

A Metacriticen található kritikák összesítése alapján az oldal összeállította azon játékok listáját, amelyek az idei esztendő legpocsékabb címe díjáért küzdöttek meg. Ha követtétek az idei történéseket, akkor nem lepődtök meg az első helyezetten.

Nem lenne egyszerű remake-elni a Silent Hillt

A Silent Hill atyja, Keiichiro Toyama egy vele készült interjúban elárulta, hogy a Resident Evil-játékok újrázásához képest a Silent Hillhez sokkal nehezebb feladat lenne remake-et készíteni.

King Arthur: Knight's Tale - megjött a PvP-mód

Tartalmas frissítést kapott a hazai fejlesztésű King Arthur: Knight's Tale. Az új sebtapasz sok-sok javítás mellett végre elhozta a régóta ígért PvP-módot is, így négyfős csapatainkat most már más játékosok ellen is bevethetjük.

Tényleg készül a következő Ghostbusters-játék

Még októberben kotyogta el Rapael Saadiq, az IllFonic fejlesztőstúdió társalapítója, hogy készül egy új Szellemirtók-játék. Ennek a szóbeszédnek adott most egy új alapot a film egyik szereplője, Ernie Hudson.

Multiplayer játékon dolgozik a Supermassive?

Vadonatúj álláslehetőségeket hirdetett meg oldalán a Supermassive Games. A leírás szerint az Until Dawnt és a The Dark Pictures-antológia játékait is fejlesztő stúdió ezúttal egy multiplayer központú anyagon dolgozik.

Wreckfest - késik a Nintendo Switch-változat

A THQ Nordic a Twitteren jelentette be, hogy kénytelenek elhalasztani a Wreckfest Nintendo Switchre szánt változatának megjelenését, a portolás ugyanis komolyabb kihívást jelent a stúdió számára, mint eredetileg gondolták.