Hírarchívum - 2023. június

Vérfagyasztó előzetest kapott a Five Nights at Freddy's-film

Közel tíz évvel az első játék megjelenése után filmadaptációt kap a Five Nights at Freddy's. Az életre kelő animatronikus állatok a filmben is éppen olyan félelmetesnek tűnnek, mint a játékokban.

Launch traileren a The Callisto Protocol: Final Transmission

Nem ért véget Jacob Lee tortúrája a Black Iron Prison falai mögött. Megérkezett a The Callisto Procotol DLC-je, amely pontot tesz a vérfagyasztó történet végére.

A Bethesdát meglepte a Microsoft ígérete a Call of Duty multiplatformon tartásáról

A redmondi cég ígéretei szerint a Call of Duty-sorozatot továbbra is elérhetővé tennék minden platformon, a Bethesda vezetője szerint viszont ez pont az ellenkezője annak, mint amit tőlük elvártak.

Xbox-exkluzív lehet a IO Interactive új játéka

A Project Dragon néven futó cím egy új fantasy IP lesz, és ha lehet hinni a bíróságon napvilágot látott dokumentációnak, akkor egy Xbox-exkluzív címről lesz szó.

Kihagyták a sorozat atyját a Yakuza Complete Series stáblistájából

A GOG-on megjelent gyűjtemény már meglévő PC-s verziókra támaszkodott, azonban meglepő módon töröltek belőle fejlesztőket, sőt egész stúdiókat is, akik nélkül a játékok nem készültek volna el.

Ősszel jön a Xaladia: Rise of the Space Pirates X2

Az Octopath Traveler fejlesztőjének első saját kiadású játéka egy retró hangulatú twin stick shooter lesz, amelyben űrkalózok bőrébe bújva lőhetünk mindenre, ami mozog.

Frissítve: Nem lesz lemez a Starfield dobozában

Az azóta törölt bejegyzés szerint a fizikai kiadásban nem lesz lemez, csak maga a kód a választott platformhoz. A posztot valószínűleg a negatív kommentek miatt távolították el.

Megújul a Ubisoft Connect PC-s kliense

A francia kiadó saját launcherének új verziója jelenleg még béta verzióban érhető el, és úgy a kezelőfelület, mint maga a kliens működése is megújul, hogy elősegítse a gördülékenyebb játékot.

Microsoft: felmerült a Sega felvásárlása is

A belső levél tartalma szerint a redmondi cég több kiadó és stúdió felvásárlásával töltötte volna fel az Xbox Game Pass kínálatát, azonban erre végül nem került sor.

SGF 2023: Nyári műsorral készül a Bandai Namco

A Los Angeles-i Anime Expo ad otthont a Bandai Namco idei nagy nyári műsorának. A főszerepben ezáltal természetesen az anime-játékok lesznek, de nem lepődnénk meg, ha az új Tekken is színpadra kerülne.