Brit toplista: kapós a Final Fantasy VII Remake

  • Írta: gorien
  • 2020. április 13.
  • Toplista
Link másolása
Az Egyesült Királyságban továbbra is nőnek a dobozos játékeladások. A múlt héten a Final Fantasy VII remake-je tört az élre (minden szállítási gubanc ellenére), és a Nintendo játékai is kilőttek, miután a Switch egy időre újra kapható lett.

Habár az Egyesült Királyság legnagyobb videojáték-üzletláncai már bezárták a boltjaikat, az elmúlt hetekben tapasztalt játékeladás-növekedés még nem állt le. Habár az előző héthez képest csupán 2 százalékkal nőtt az összeladás, az is sok gazdára talált dobozt jelent – már egymillió játékot vásároltak, mióta a britek is elkezdték korlátozni a kijárást. A növekedés másik mozgatórugója, hogy (ha rövid időre is) újra elérhetőek lettek a Nintendo Switch-konzolok, ami a toplista játékain is meglátszik.

Az elmúlt héten a legtöbb eladott példányszámmal rendelkező játék a Final Fantasy VII remake-je lett, átvéve ezzel a vezetést a régóta az élbolyba tartozó Call of Duty: Modern Warfare-től – pedig a Square Enix játékának is gondot okozott a dobozos kópiák időben célba juttatása. A Resident Evil 3 remake-jének eladásai 78 százalékkal estek vissza, de még így is a lista hetedik helyén áll.

A switches címek közül az új Animal Crossing még mindig biztosan tartja a helyét elől, de újra felbukkant a top 5-ben a Mario Kart 8 is, ami húsz helyezést ugrott előre. A lista maradékán továbbra is régebbi címek osztoznak, a tizedik helyre a The Last of Us: Remastered kapaszkodott fel.

  1. Final Fantasy VII Remake
  2. Call of Duty: Modern Warfare
  3. Animal Crossing: New Horizons
  4. FIFA 20
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Forza Horizon 4
  7. Resident Evil 3
  8. Star Wars Jedi: Fallen Order
  9. Grand Theft Auto V
  10. The Last of Us: Remastered

 

15.
15.
tyber16
#14: Hát igen bár én nem értem, hogy lett ez 100 giga xD. Lehet már rég kész a többi rész is csak azok is ilyen 100 gigák lettek és nem merték egybe kiadni mert nem férne el a ps4-en :D. A sorozatokkal nekem se lenne bajom, csak ahogy lentebb is írtam engem az zavar hogy egyenlőre még bizonytalan az, hogy mikor és mennyi folytatás fog jönni, hogy azok mivel lesznek kompatibilisek stb. Nem az lesz-e, hogy most 2 részt megveszel mondjuk ps4-re de a maradék 1-2 meg már csak ps5 lesz vagy mi ? :D
14.
14.
PapaYeti
#13: Egyrészt így is hatalmas lett maga ajaték marmint az adathordózó ha jól tudom nem is vírna többet másrészt en szeretem a sorozatokat :) akinek nem tetszik ne vegye van 100 masik :D

Köszi az infót.
13.
13.
tyber16
#12: Az általános fanyalgás az, hogy ez csak a Midgard történetet dolgozza fel, tehát kb a legelejét az alap sztorinak. Ugye az alapjáték az kb 38 óra alsó hangon, és ennek az első 4-5 órája Midgard. És nem tudjuk, hogy hogyan terveznek tovább de nagyon messze a vége mert a stúdió is mondta, hogy ők se tudják, hogy mennyi rész lesz mire a teljes történetet remake-elik. A 2. rész már készül szóval majd ha az kijött utána okosabbak leszünk.
A mélyebb fanyalgás meg az, hogy sokan nehezményezik azt, hogy behoztak olyan dolgot ami nem illik bele szerintük a játék világába. Az megint más kérdés, hogy ezzel a későbbiekben mihez kezdenek majd.
12.
12.
PapaYeti
#9: +1 szeptemberig varnom kell vele de tetszikxamit írtál. Azt esetleg el tudod mkndani mi a fanyalgas a sztirival? En megjelenes pillanatában jatszottam vele akkor még döcögö angollal utanna 3 évre rá és a legtöbb ff megvolt de ennek volt az egyik legjobb a története epic erőteljes ... .
11.
11.
PapaYeti
#9: +1 szeptemberig varnom kell vele de tetszikxamit írtál. Azt esetleg el tudod mkndani mi a fanyalgas a sztirival? En megjelenes pillanatában jatszottam vele akkor még döcögö angollal utanna 3 évre rá és a legtöbb ff megvolt de ennek volt az egyik legjobb a története epic erőteljes ... .
10.
10.
tyber16
#8: Spoiler nélkül annyit mondanék hogy igen is meg nem is :D Tettek bele bővítést ami szerintem nem illik bele de mivel ki kellett tolni a játékidőt így muszáj volt gondolom. Nincs vele komolyabb baj csak én úgy látom hogy kicsit elüt a játék természetétől. Kicsit olyan mintha Kingdom Hearts-olni akarták volna a játékot XD. Aztán majd ha a remake is teljes lesz akkor majd kiderül hogy kezdenek-e ezzel valamit vagy sem.
9.
9.
Tidus
Én teljesen odáig vagyok ezért a játékérét ...alapvetően persze imádom a jrpg-ketde itt ugye az egyik legjobb játék kapott remake-t....engem már ott megvettek ahogy Aerith ránézz Cloud-ra első találkozásuknál...aki nem volt ott 97-ben és nem igazi fan az lehet nem érzi át úgy ezt mint én és sok rajongó.Szerintem jogosak a pozitiv kritikák és akik fanyalognak azoknak tényleg semmi se jó...ha túl sok változás az a baj ,ha túl kevés az a baj...én azt mondom hála Istennek az alaphangulatot meghagyták....nem nyugatiasitották,nem csináltak belőle "Midgar GTA/AC" játékot szerencsére, viszont kellően meg is újították a játékmenetet ami teljesen egészében megfelel 2020 trendjének,de szerencsére nem lett egy sima hack n slash...
Ez egy remekül sikerült játék ! Visszahozta számomra azt amit 97-ben éreztem ...
8.
8.
PapaYeti
#4: Miért mi a baj a sztorival az 99%ban a régi nem ?
6.
6.
azureknight0715
Igen ez szar játèk mert feldarabolták.. ezt hallom folyamatosan nem 1 embertől. Már dögunalmas... Ha nem tetszik nyugodtan lehet játszani az alap játèkkal. Èn úgy gondolom hogy aki anó szerette ezt a rèszt ès nem akad fel olyan hülyesègeket hogy több rèszletben kapjuk meg DE azt úgy hogy azok is kellően hosszúak az egyik legjobb játèk lesz amivel játszottak. Lassan meg van a 50 órám benne ès mèg mindig nem jutottam a vègère. Ezt hívják igazán Remakenek. A fanyalgók meg bekaphatják nekem ez a vèlemènyem :D
2.
2.
Neo1989
#1: Ezzel az acc-al csodálkoztam is volna, ha nem ezt mondod.
1.
1.
Tidus
Teljesen megérdemelt !
Példás minőségű remake .imádom minden percét !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...