Brit toplista: mit eredményezett a Black Friday?

  • Írta: szlav
  • 2020. november 30.
  • Toplista
Link másolása
Véget értek a Black Friday leárazásai, amelyek alaposan fellendítették a videojátékos piacot az Egyesült Királyságban is. Az akciózás nagy győztese a Nintendo Switch volt, de a toplista élére mégis a várható befutók kerültek.

Több mint egymillió dobozos játék kelt el az Egyesült Királyságban az elmúlt egy hét alatt, hála a Black Friday akcióinak. Tavaly ilyenkor egyébként 1,3 millió videojáték talált gazdára, a koronavírus-járvány és a vele járó karantén tehát várható módon itt is éreztette a hatását, a digitális piac viszont jobban szárnyal, mint valaha.

A lista élén a FIFA 21 zárt, amit részben köszönhet a rendíthetetlen rajongótáborának, részben pedig annak, hogy a Fekete Pénteket leszámítva is komoly árzuhanást tudhat maga mögött a játék: két héttel ezelőtt 121 százalékkal nőttek az eladásai, amelyhez képest az előző héten még 35 százalékkal több példány fogyott el belőle.

Aki viszont összességében megnyerte a Black Friday időszakát (és úgy általában az egész évet), az a Nintendo volt. A Switch eladásai továbbra is az egekben járnak - tekintve, hogy Xbox Series X-et és PlayStation 5-öt keresve is nehezen találnak a vásárlók. Hiába közelít a negyedik életévéhez a japán hibridkonzol, idén 9 százalékkal több játékot adtak el hozzá, mint a tavalyi szezonban, így a teljes eladási lista 38 százalékát Switch-játékok tették ki.

A platform nagy befutója ezúttal is az idei év egyik legnagyobb sztárja, az Animal Crossing: New Horizons volt, de remekül teljesített a Mario Kart 8 Deluxe, a Minecraft Switch-verziója és a Super Mario 3D All-Stars is. Még a három héttel ezelőtt megjelent Just Dance 2021 is felkúszott a listára egy masszív, 182 százalékos eladási robbanást követően.

  1. FIFA 21
  2. Call of Duty: Black Ops - Cold War
  3. Animal Crossing: New Horizons
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Assassin's Creed: Valhalla
  6. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  7. Marvel's Avengers
  8. Minecraft (Switch)
  9. Super Mario 3D All-Stars
  10. Just Dance 2021
4.
4.
Guba32
Bioshock Remastered és Metro 2033-at vettem eShopban BF-en 12-12,5 €-ért.
Mivel másnak nem kell a pénzem,így abból válogatok ami van,pedig nem a szívem csücske az N játékai,de ha más nem gyárt handheld konzolt,akkor itt költök.
Szerencsére sok igényes port van,mégha nem is fiatal játékok,de jók legalább.
3.
3.
Ooorky
#2: pedig aki minőségi exkluzívra vágyik az ps-t vesz
2.
2.
Trottenbauer
#1: Szomorú, hogy ezzel a gáz játékfelhozatallal érte ezt el. A hardver teljesitményhez képest pofátlan árazás csak hab a tortán. Sajnos ide vezet ha nincs konkurencia.
1.
1.
Animejetix
Még nincs 3 éves se a Switch de már vélhetően átlépte a 70 millió eladott gépet. Tarol a Nintendo nem kicsit...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...