Hírarchívum - 2010. december

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Megtaláltuk a World of Warcraft ellenszerét! Úgy tűnik, a FIFA aktuális részével még a méltán népszerű MMORPG sem tudja felvenni a versenyt: a Cataclysm ugyan a múlt héten az első helyen nyitott, mostanra viszont visszaszorult a második helyre, a FIFA 11 pedig visszavette a vezetést.

Marvel vs. Capcom 3 - az eddig bemutatott hősök

Bár a Marvel vs. Capcom 3 legújabb előzetese a Speciel Holiday 2010 címet kapta, a trailernek az ünnepekhez nincs sok köze, inkább az eddig leleplezett karakterek összesítéséről van szó. A lista már most igen impozáns, pedig a Capcom szerint még mindig van bejelentenivalójuk a februári megjelenésig.

Karácsonyi köszöntő Bulletstorm-módra

A szentestét kicsit lekésték vele a srácok, de azért a People Can Fly sem maradhatott ki a karácsonyra kiadott poénos videók áradatából. Ami meglepő, mert a Bulletstorm nem éppen egy emberbarát játék, bár ha itt tartunk, akkor a Dead Space 2 sem az, szóval...

Még nem hoz profitot a PlayStation Network

Az újgenerációs konzolok harcát nem csak a gépek teljesítménye és a játékfelhozatal határozza meg, hanem az online szolgáltatások minősége, s az abból nyerhető profit is. S ezen a területen - ahogy az manapság megszokott - a Sony kissé későn kapcsolt, s lemaradt a konkurenciától.

Újabb stúdió dolgozik az Assassin's Creeden

Azt megértjük, hogy a Ubisoft egyik legnagyobb címe jelenleg az Assassin's Creed, s ennek megfelelően nem hagyják kihűlni a témát, de ez azért mát talán túlzás: most már a svéd Massive Entertainment is a franchise-on dolgozik, bár egyelőre bizonytalan, hogy pontosan min.

Munkaerőt keres a Microsoft Halo-részlege

A Bungie és a Halo közötti kapcsolat a Halo: Reach megjelenésével véget ért, hiszen a stúdió új kiadóhoz ment, és új projektbe vágott bele. Így Master Chief történetének továbbviteléről most már a Microsoft belsős fejlesztőcsapata, a 343 Industries gondoskodik, akik ezerrel keresik a megfelelő embereket.

Népszerű a petíció a PS3-as Black Ops ellen

Az ünnepi szezon egyik nagy címeként robbant be a Call of Duty legújabb része, s azonnal meg is döntött minden eladási rekordot, leelőzte még az Infinity Ward által fejlesztett elődöt, a legyőzhetetetlennek hitt Modern Warfare 2-t is. Sajnos azonban a PS3-tulajok nem kifejezetten elégedettek.

Új Soul Calibur játék készül

Úgy látszik, a Tekken és a Soul Calibur tényleg nem létezhet egymás nélkül: ha az egyikből új rész készül, akkor a másikból is muszáj fejleszteni egyet. Végülis jó stratégia, mert így rögtön kétféle ízlésvilágot tud lefedni a Namco Bandai, ami jól jöhet a Mortal Kombat ellen.

A Windows 8 újraindítja a PC-s játékot

Habár hallottunk hasonlót a Windows Vista, majd a Windows 7 megjelenésekor is, a Microsoftnál úgy néz ki, hogy a nyolcas lesz az igazi szám, ha a PC-s játékról beszélünk. Belsős források szerint a redmondi óriás a jövőben sokkal komolyabban veszi majd a PC-t, mint játékplatformot.

Tekken Tag Tournament 2 - előzetesen Heihachi

Szépen csendben, a fű alatt készül az egyik legjobb Tekken-játék, a PS2-es Tekken Tag Tournament folytatása. Az új előzetes ugyan kissé japán nyelvű, de ez senkit nem rettenthet el attól, hogy megtekintse, főleg nem akkor, ha a főszerepben a jó öreg Heihachi tetszeleg.