Hírarchívum - 2010. december

Kaz Hirai megerősíti a PSP2 touchpadet

A rengeteg különböző kiszivárgott fotó és pletyka alapján már nem igazán tudjuk, hogy kinek higgyünk a PSP2-vel kapcsolatban. Nos, ha valakinek, akkor a PlayStation fejének, Kaz Hirai-nak hihetünk, aki megerősítette a PSP2 irányításával kapcsolatos pletykákat.

Interstellar Marines - karácsonyi előzetes

Nos, felhozhatnék mindenféle kifogásokat arra nézve, miért nem írtunk erről az előzetesről már előbb. Mondhatnám például, hogy Cash bátyánkhoz hasonlóan nekem is éppen pároztatni kellett a kenguruimat, de sajnos a durva igazság az, hogy szimplán elsiklottam felette. De most itt van!

Sims-főnök a Second Life élén

Ha azt hittétek, csak azért nem említjük a Second Life-ot mostanában, mert valami különös szerencse folytán meghalt a játék, bezárták a fejlesztőstúdióját, és a tengerbe szórták a hamvait, nos, sajnos nem ez történt. A Second Life még mindig megy, most pedig új főnök van a cég élén.

Jövőre megelőzheti a Kinect a Move-ot

Legalábis a piackutatók úgy gondolják, hogy a Microsoft kameraalapú kütyüje jövőre átveszi a vezetést az eladásokban annak ellenére, hogy a PlayStation Move hónapokkal korábban indult. Ezen kívül egyelőre nem jósolnak nagy jövőt a 3D-s játéknak sem.

Twisted Metal - David Jaffe válaszol

David Jaffe - úgy látszik - karácsonykor is unatkozik, vagy csak meglepetést szeretett volna szerezni a Twisted Metal-rajongóknak, mert rögzített egy videót, melyben válaszol néhány igen-igen fontos kérdésre. Például hamarosan lesz egy új kutyája is, ráadásul nem is kicsi!

Újra perben az Interplay a Fallout miatt

A Bethesda, a Fallout-jogok jelenlegi tulajdonosa és az Interplay, a Fallout eredeti kitalálója és fejlesztője nem nagyon tud közös nevezőre jutni egymással. Az utóbbi pár évben perek sorozatát vívták, és a harc folytatódik, ezúttal ismét a Bethesda támad.

Függetlenné váltak a Rock Band fejlesztői

Érdekes dolog egy ilyen hírt látni a mai világban, hiszen általában pont felvásárlásokról és bezárásokról szoktunk írni. Mindenesetre felüdülés, hogy ezúttal egy stúdió vásárolta meg saját magát, s így kiszabadultak a nagy kiadók igájából, teljesen függetlenné válva.

Boldog karácsonyt kíván a Gamekapocs!

A Gamekapocs Jézuska az Überkonzolban átadta az ajándékokat, forr a halászlé, közeleg a Szenteste! A mákos bejgli világnapján, az egészségtelen étkezés hosszú hétvégéjén, az emberiség legszebb, legboldogabb ünnepén kívánunk mindenkinek kellemes, boldog, áldott, játékokban gazdag karácsonyt.

Teljesen új játékon dolgozik az Epic

Szóval az Epic nem csak a Gears of War-trilógia utolsó részén, és közvetett módon a Bulletstormon dolgozik, hanem akad még a konyhában egy harmadik, eddig be nem jelentett, de teljesen új világban játszódó játék is. Bleszinski szerint majd a GDC-n tudunk meg többet róla.

Tecmo Koei-megjelenések az újév elejére

A Tecmo Koei tegnap este tette közzé az újév elejére időzített megjelenéseit. Nem kapkodták el, lehet, hogy karácsony este még jobb lett volna. Ha érdekelnek a kiadó játékai, akkor öröm és boldogság, ha viszont nem, akkor ezek a címek most sem fognak megmozgatni.