Hírarchívum - 2010. augusztus

GC 2010: Feltámad a Jagged Alliance-mánia

A német bitComposer egyszerre két Jagged Alliance projektbe is belevágott, a céljuk pedig a klasszikus sorozat feltámasztása: először felújítják a Jagged Alliance második részét, mellette pedig böngészőben futtatható és ingyenesen játszható MMORPG-t fejlesztenek.

GC 2010: A kiadók már látták a PSP 2-t?

Az a hír járja, hogy a Sony néhány kiváltságos kiadónak zárt ajtók mögött mutatta meg az újgenerációs PSP-t. Az új zsebkonzol állítólag a fejlesztők kérésére a PSP Go üzleti modelljét fogja követni, és érintésérzékeny felület is lesz majd rajta - a hátulján.

GC 2010: Tekken X Street Fighter - így fest Ryu

Ahogy azt korábban megígérték, a Tekken X Street Fightert is bemutatták a GamesComon, mégha sokat nem is láttunk belőle: Ryu feje már készen van, igaz, a Tekkenes Paul ruháját aggatták rá ideiglenesen, hogy időben elkészülhessenek vele a kiállításra. Csekkoljátok!

GC 2010: A producer folytatná a Parasite Eve-et

Noha jelenleg a mellékágnak tekinthető The 3rd Birthday-jel vannak elfoglalva a srácok, a producer állítása szerint ha a PSP-s játék sikeres lesz, előfordulhat, hogy asztali konzolokon is folytatják a Parasite Eve-et - közben a játék GamesComos előzetese is megérkezett.

GC 2010: Összeállt az új Guitar Hero dallistája

Bár a kétharmadát már láttuk korábban, teljes egészében még csak most vált ismertté a Guitar Hero: Warriors of Rock dallistája, amely mellé - szinte kötelező módon - a Set List: Act videósorozat harmadik részét is mellékelték a készítők. Az új részben tényleg sok lesz a rock, de ezt majd ti is látni fogjátok.

GC 2010: Még él az X360-as Final Fantasy XIV

A korábbi rémhírekkel ellentétben a Square Enix nem mondott le véglegesen a Final Fantasy XIV Online Xbox 360-as változatáról, egyelőre csupán szünetelnek a munkálatok. Az MMORPG PC-re szeptember végén, PlayStation 3-ra pedig jövő márciusban fog megjelenni.

GC 2010: Lesz Dawn of War III, de várni kell rá

A GamesComon jelentették be a Warhammer 40.000: Dawn of War II második önállóan is futtatható kiegészítőjét, a Retributiont - bár azt hinnénk mindenki erről beszélt, a kíváncsiskodó újságírók egy sor olyan kérdést is feltettek a készítőknek, amelyek inkább a távoli, mintsem a közeljövőt érintik.

GC 2010: Magyarokkal szövetkezik Suda 51

Több játékra vonatkozó megállapodást kötött a magyar Digital Reality a Killer 7 és a No More Heroes játékok alkotójával, a Grasshopperrel - Suda 51 következő játéka egy oldalnézetes lövölde lesz, amely kizárólag a PlayStation Networkön és az Xbox Live-on kapható majd.

GC 2010: Castlevania: Lords of Shadow - a dátum

A GamesComon bejelentették a Castlevania: Lords of Shadow végleges megjelenési dátumát, emellett demózták is Gabriel Belmont kalandjait - örülünk, hogy közel a megjelenés, lassan az egész játékot láttuk már valamilyen trailer vagy gameplay felvétel formájában!

GC 2010: Sorcery gameplay trailer az éterben

A Move fagyiját használva gyerekjáték a varázslatok kivitelezése minden önjelölt mágus számára. Nagy vigasság ez, teljes mértékben kihasználja a Sony mozgásérzékelős technológiáját. Bármilyen kisállattá változhatunk és igazán durva fagyasztással, vagy tűz-idézéssel törhetünk borsot az ellenfelek orra alá.