Hírarchívum - 2010. augusztus

The Fight - Danny Trejo is játszható karakter lesz

Ugye mindenki ismeri a nem túl bizalomgerjesztő kinézetű, mexikói származású színészt? Játszott már a Desperadoban, a Con Airben, vagy mostanság a Predatorsban, de végre főszereplői babérokra is tör a Machette-ben. A Sony Move-os nyitócímében, a The Fightban is helyet kap.

Crysis 2 - körséta a felhőkarcolók között

Különösebb kommentárt nem igényel a legfrissebb kiszivárgott videó a Crysis 2 egyjátékos kampányából. Néhány hatásvadász jelenet, elképesztő magasságok és távolságok, ádáz tűzharc és szinte tökéletes grafikus motor. Egy-néhány snittet már láttunk korábban is, ám jó pár új képsorral lehetünk gazdagabbak.

Bővített kiadást kap a Forza Motorsport 3?

Noha a Microsoft egyelőre nem erősített meg semmit, a pletykák szerint az év végén új, bővített kiadással jelentkezhet a Forza Motorsport 3. Az Ultimate Collectionről nincsenek információink ugyan, de könnyen elképzelhető, hogy a már kapható DLC-kkel kibővített alapjátékról van szó.

Mod-szerkesztő is helyet kap a CoD: Black Opsban

Ami a Modern Warfare 2-ből nagyon hiányzott az a Mod Tools, mellyel a hozzáértő rajongók saját tartalmat és egyéb módosításokat végezhettek volna a játékon. Szerencsére a Treyarch bejelentette, hogy a PC-s megjelenés után nem sokkal elérhetővé teszik a szerkesztői-felületet.

GC 2010: A Gran Turismo 5 volt a legjobb

Hivatalosan is kiosztották a GamesCom legjobbjainak járó elismeréseket: a díjakról döntő független zsűrinek a Gran Turismo novemberben érkező ötödik része tetszett a leginkább, az autóverseny két kategóriában is győzedelmeskedni tudott. A Move-ot is jutalmazták, a Sony legnagyobb örömére.

Mass Effect 2 - szeptemberben jön az új DLC

Szeptember elején válik letölthetővé a Mass Effect 2 harmadik, nagyobb lélegzetvételű kiegészítése, a Lair of the Shadow Broker - ha minden igaz, az új DLC fogja leginkább befolyásolni a folytatás történetét, a készítők szerint pedig az egyik "legkielégítőbb" ráadásnak nézünk elébe.

A Sony is fellép a használt játékok ellen

Eddig ugye az EA, az Ubisot és a THQ is megadóztatná a használt játékok birtoklóit, úgy hogy nagyságrendileg 10 dollárért lehetne a másodkézből vásárolt játékok tulajainak online vizekre merészkedniük. Most, hogy az egyik nagy konzolgyártó is helyesli az elgondolást, a helyzet sokkal komolyabb mint gondolnánk.

Mafia II - fejlesztői napló az életszerűségről

A realizmus a játék kulcsa. Hiába alkottak meg egy hatalmas várost, hiába írtak hozzá több száz oldalas történetet, ha azt nem sikerül életet vinni belé. Szerencsére a cseh fejlesztők a tökéletességre törekednek, mind a szinkronban, mind a motion-capture eljárásban.

2011-ben is jelennek meg játékok Dreamcastre

Maga a Dreamcast konzol is legalább olyan legenda, mint a PS2, megérdemli, hogy soha ne felejtsük el a nevét. Miután a SEGA 2002-ben jegelte a konzolt, nyolc évvel később, a játékok kiadási jogáért felelős RedSpotGames továbbra sem hajlandó lemondani a harcról.

PlayStation Move - a felhozatal

Kíváncsi vagy mely játékok lesznek kaphatóak a Sony mozgásérzékelős technológiájának kezdetekor? Most két, ízlésesen összevágott videóból hámozhatod ki Te magad is a neked tetsző hadonászós csodát. De nem csak a japánok saját fejlesztésein van a hangsúly, hanem a third-party címeken is.