Hírarchívum - 2010. augusztus

Microsoft: nem hagyjuk el a PC-s játékosokat

A Microsoft a GamesCom alkalmával örömteli bejelentéseket közölt a világgal: újra komoly, PC-exkluzív címek fejlesztésébe kezdenek. De itt még nem állunk meg: a jövőben még több, igazi hardcore, proci és videókártya zabáló anyagokat ígérnek a keményarc PC-s gamereknek.

Need for Speed: Hot Pursuit - a teljes autólista

Bár az Electronic Arts még nem mutatta be a novemberben megjelenő Need for Speed: Hot Pursuit végleges autólistáját, egy német honlap már megszellőztette azt. A felhozatal ütősnek ígérkezik, az amerikai, az európai és a japán autógyártás legnagyobb csodáit vezethetjük majd.

Might and Magic: Heroes 6 játékmenet videók

Két friss videón mozog az új Might and Magic: Heroes 6, melyek közül az egyikben szemügyre vehetjük a kalandozós térképet, míg a másikon a harcot. Ezek alapján azt hiszem jogos feltenni a kérdést: tényleg eljött a Heroes-játékok új generációja? Vajon megismételhető a harmadik rész sikere?

Töretlen itthon a Starcraft II sikere

Negyedik hete vezeti a hazai játékeladási toplistákat a Starcraft folytatása, ennek köszönhetően természetesen a World of Warcraft előfizetői kártya is sorozatban negyedszer kényszerül a dobogó második fokára állni, az aranyérmet pedig átadni a Blizzard legutóbbi üdvöskéjének.

Ki a japán játékfejlesztés legnagyobb piása?

Fontos kérdés, ami miatt valószínűleg senki nem tud aludni éjszaka: a japán játékfejlesztők közül vajon ki a legnagyobb alkoholista? S vajon mennyire van ez hatással azokra a játékokra, amelyek a kezei alatt készülnek. Nos, úgy tűnik, hogy nagyon.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ellentmondásos, de mindig akkor jelennek meg a legérdekesebb címek, amikor senki nem ér rá: a héten kezdődik az iskola, erre majd' minden platformon találni olyan játékot, amit illene kipróbálnia mindenkinek, sőt a moziban is vetíteni fognak ezt-azt, hogy véletlenül se jusson semmire idő.

Energiaitalok miatt nem kapnak MMA-t a dánok

Az Electronic Arts úgy döntött, nem jelenik meg Dániában az EA Sports MMA. A dánoknak ugyan semmi bajuk az erőszakkal, az energiaitalok hirdetéseit viszont törvényi úton tiltják; márpedig az MMA nem szűkölködik az efféle reklámokban, és ez is hozzátartozik a hitelességhez, mondják a kiadónál.

Kinect-klónt fejleszt a kínaiaknak a Lenovo

Noha hónapok vannak hátra a Kinect megjelenéséig, máris bejelentették a kütyü első koppintásait: a Lenovo eBox névre hallgató konzolja például szintén azt a kontroller nélküli szabadságot ígéri, amit a Microsoft műhelyében évek óta csiszolt kiegészítő is, csak éppen ezt Kínában fogják árulni.

PSP Go-ra nem lesz új Kingdom Hearts

Miután a PSP Go-t hivatalosan nem forgalmazzák itthon, ezért inkább csak érdekességként szolgál a Square Enix legutóbbi bejelentése, miszerint az új, PSP-exkluzív Kingdom Hearts kizárólag UMD-lemezen lesz kapható, s így a Go-n nem lehet majd játszani a játékkal.

Pókeres crossover címen dolgozik a Telltale?

Még a Penny Arcade Expo előtt bemutatkozhat a Telltale Games legújabb munkája. Nem, egyelőre nem a Jurassic Park, és nem is a Back to the Future játékokat fogják bejelenteni, hanem egy epikus crossover címről van szó, amiben zsugázni küldik Samet, Maxet és a Team Fortress katonáit - többek között.