Hírarchívum - 2011. január

Három fejlesztő is dolgozik a Modern Warfare 3-on

Végre tisztán látjuk a helyzetet a következő Call of Duty-epizód kapcsán. Az utóbbi időben gyengélkedő Infinity Ward mellett a Sledgehammer Games és a Raven Software is beszállt a Modern Warfare 3 fejlesztésébe. A korábbi pletykákkal ellentétben úgy néz ki, hogy idén egyetlen CoD-címet kapunk.

Videón a Nintendo 3DS játékfelhozatala

Erős játékfelhozatalt tudhat maga mögött a Nintendo 3DS, a játékkonzolra nem csak a Nintendo legjobb sorozatai térnek vissza, hanem többek között a Ubisoft, a Konami, a Capcom és az Electronic Arts is beerősít a platformon. Videómontázs következik a tegnap délutáni konferenciáról.

GDC 2011: Életműdíjat kap Peter Molyneux

Ahogy az lenni szokott a Game Developers Conference keretében nem csak az elmúlt év legjobb játékait választják ki a szakmabeliek, de egy valaki életműdíjat is kapni fog - idén nem más lesz a szerencsés, mint a Fable- és a Black & White-sorozat atyja, Peter Molyneux.

Bezárt a Bizarre és a Propaganda Games

Egy nap alatt két stúdió is lehúzta a rolót, a Bizarre Creations-t az Activision, míg a Propaganda Games-t a Disney Interactive építette le. Az előző hónapokban már mindkét csapat csak vegetált, és bár befejezhették utolsó munkáikat, a kard végig ott lengett a fejük fölött.

Májusban jelenik meg az új MX vs. ATV

Májusban kerül boltokba az MX vs. ATV legújabb része, az Alive. A játék azért is érdekes, mert a THQ ezen a címen fogja kipróbálni először az új árpolitikáját, melynek jegyében olcsóbban juthatunk hozzá a dobozos verzióhoz, de így a szokásosnál kevesebb tartalmat is kapunk.

Februárban jön a Stacking

Tim Schafer és a Double Fine Studios 10 év alatt mindössze két játékot dobott piacra, ám most, hogy ők is a letölthető játékokra fókuszálnak, sokkal több projekttel tudnak foglalkozni. A következő zseniális ötletükben szó szerint matrjoska-babákba bújhatunk.

Robert Patrick lesz a Red Faction-film főszereplője

A Terminator 2 té-ezrese lesz a főszereplője a SyFy Network által készített Red Faction-filmnek. Az Origins alcímet viselő TV-s produkció a Red Faction: Guerrilla és a májusban megjelenő Red Faction: Armageddon története között játszódik majd - a stáblista további tagjairól itt olvashattok.

Új másolásvédelemmel érkezik az IL-2 Sturmovik

A Ubisoft a DRM helyett a TAGES másolásvédelemmel ruházza fel a március végén megjelenő IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dovert, és ezzel együtt gyakorlatilag elismerte: az állandó internetkapcsolatot igénylő védelmi rendszer megbukott, a játékosok pedig fellélegezhetnek.

Mass Effect 2 - melyik változat a szebb?

Boltokban a Mass Effect 2 PlayStation 3-as változata, a GameTrailers pedig kapva kapott az alkalmon, és összehasonlította a játék új és Xbox 360-as verzióját. Az alábbi videó már csak azért is érdekes, hogy mert a most megjelent kiadás, már a Mass Effect 3 engine-jét használja.

Leállíthatják a PS3-as Black Ops szervereket?

A PlayStation 3 feltörésével és a Call of Duty: Black Ops PS3-as verziójának folyamatos instabilitásával sikerült elérni, hogy még az Activision is bizonytalanná vált. Egy független újságíró kérdésére elmondták, hogy végső esetben jogukban áll még a szervereket is leállítani.