Hírarchívum - 2011. december

Metal Gear Rising - PS3 a vezető platform

Úgy tűnik, az internet nem tud elég információt kapni a fejlesztőváltáson átesett Metal Gear Risingról. Így most mindenképpen meg kellett tudnunk, hogy Platinum Games melyik platformot tekinti elsődlegesnek a készítés során, bár a végeredmény valószínűleg nem meglepő.

Remedy: fájt a PC-s Alan Wake hiánya

Most, hogy már hivatalosan is jön PC-re az Alan Wake, a Remedynél kicsit nyíltabban beszélnek arról, mennyire hiányzott is nekik, hogy a játék nem jelenhetett meg PC-re már az első napon. Konkrét indokokat továbbra sem tudunk, de azért mindenképpen megható...

Áprilisban jön a kalózos Risen 2

Ez alatt nem azt értem, hogy készül nem-kalózos Risen 2 is, hanem csak ki szerettem volna emelni, hogy bizony a tradicionális RPG-vonalakat követő első rész után a folytatás egészen más vizekre evez - és akkor ezt itt most szó szerint lehet érteni. Mindezt áprilisban tapasztalhatjuk meg.

A feláldozhatók 2 - itt az első kedvcsináló

A Gamekapocs egyik kedvenc filmje folytatással tér vissza - ez most már biztos, hiszen a korábbi pletykák és az állítólagos kamuplakát után itt az első kedvcsináló. S mint kiderült, a plakát sem volt kamu. Még felsorolni is nehéz, mennyi sztárt láthatunk együtt.

The Last of Us - az E3-on leplezték volna le

Impresszív, hogy a The Last of Us eddig titokban maradt - a Naughty Dog sem számított rá, hogy sikerül, főleg nem úgy, hogy eredetileg az E3-on akarták leleplezni, ráadásul egy kis utalást bele is tettek az Uncharted 3-ba. De sikerült, így lett ez a VGA 2011 legnagyobb meglepetése.

Itt vannak a C&C: Tiberium Alliances első látnivalói

Ahogy megírtuk, tegnap rövid időn belül bejelentették a második Command & Conquer-játékot is, a Tiberium Alliances viszont új terepen, a böngészőkben próbálja elnyerni a játékosok kegyeit. Végre befutottak az első látnivalók is az anyagról, trailer és screenshotok vegyesen.

South Park RPG - a zsidó lesz az ötödik kaszt

Újabb érdekes részletek láttak napvilágot a Game Informer jóvoltából az új South Parkról: a lap munkatársai az egyik fejlesztővel készítettek interjút, amiből kiderül néhány részlet a harcrendszert illetően, megtudjuk, hogy az ötödik választható kaszt a zsidó lesz, és feltűnnek az első képkockák is a játékból.

HWSW: Ejtették a Sony ellen indított pereket

Megszüntették a Sony ellen indított csoportos kereseti eljárást, amelyben a konzolt vásárlókat képviselő magánszemélyek kártérítést követeltek a cégtől, amiért az letiltotta a Linux használatát a játékgépen, írja nagytestvérünk a HWSW. Az indoklás szerint nem volt elegendő érv a perhez.

Megerősítve: jön a PC-s Alan Wake

Ami tegnap még csak erősen valószínű feltételezés volt, az mára megerősített ténnyé vált: a Remedy bejelentette, hogy érkezik a PC-s Alan Wake, így végre beteljesedik a kör: a játék, amit eredetileg a sokmagos PC-k erejének demonstrálására készítettek, megjelenik erre a platformra is.

The Old Republic-tetkó a BioWare-főnökön

Habár az év tetoválásáért járó díjat már elvitte K2 a magára varratott Gamekapocs logóval, a második hely még kiadó, s úgy tűnik, a BioWare társalapíója, Greg Zeschuk pályázik is a dobogó második fokára. A Star Wars: The Old Republic indulásának örömére ő is tetováltatott.