Hírarchívum - 2011. december

Nincs még veszve a S.T.A.L.K.E.R. 2

A hétvégén nagyon aggasztó hírek érkeztek az ukrán GSC Game World felől - sokan azt pletykálták, hogy a csapat végleg lehúzta a rolót, a STALKER 2 fejlesztését pedig lelőtték, miután nem sikerült kiadót találniuk a játék konzolos változatának. A mai hivatalos közlemény mégis ad némi reményt.

VGA 2011: Íme a díjazottak listája

Az idei Video Games Awards nem csupán az új bejelentésekről és látnivalókról szólt, mégis csak egy díjátadó ceremóniáról van szó. Ezennel megosztjuk veletek a nyertesek listáját, mely kicsit lemaradt a hétvége híreinek terméséből. Ki az abszolút győztes? Rögtön megtudjátok!

Újabb Metal Gear Rising: Revengeance részletek

A hétvégén tartott VGA díjátadó óta számos apró érdekességre derült fény a Metal Gear Rising: Revengeance kapcsán. Azt már tudtuk, hogy Kojima lepasszolta a projektet a Bayonettáért is felelős Platinum Gamesnek, akik több kritériumot is megszabtak és még a sztoriba is beleszólásuk van.

Egymilliárd dollárt hozott a Modern Warfare 3

Az Activision örömmel jelentette be, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 3 bevételei átlépték a mágikus 1 milliárd dollárt, alig 16 nappal a megjelenés után. Lehet pezsgőt bontani Kotickéknak, napjaink egyik legjelentősebb szórakoztatóipari frencsájza van a birtokukban, mely még az Avatart is lenyomta.

A kutya sem veszi a Rayman: Origins-t

A piacelemzéssel foglalkozó NPD legújabb jelentése szerint Michel Ancel új platformjátéka csúfosan elhasalt a tengerentúli kasszáknál. Ezzel együtt sötét jövő elé néznek az európai berkekben készülő platformjátékok, hiszen a műfajt még mindig a Nintendóék csinálják jól.

Érkezik a DiRT Showdown

Nem hagyja parlagon a Codemasters a DiRT-frencsájzt sem - ám egy újabb sorszámmal ellátott rész helyett ezúttal a showelemekre és az arcade izgalmakra mennek rá. A DiRT Showdown egy mellékágnak ígérkezik, nem a DiRT 4-ről beszélünk. Kapunk roncsderbit és persze elképesztő kunsztokat.

Skyrim - tartalmas DLC-k várhatóak

A Bethesda újra leszögezte korábbi állítását, miszerint nem szimpla letölthető tartalmakat kapunk majd a pénzünkért, hiszen mindent a rajongói visszajelzések alapján építenek be a Skyrimbe, hogy "a játék még jobb legyen". Még a multiplayertől sem zárkóztak el teljesen.

The Last of Us - az Enslaved designere dirigálja

A VGA-t megelőző zseniális felszopóhadjárat után, a konkrét bejelentést követően megindultak a találgatások a legújabb PS3-exkluzív cím kapcsán. Sokan találgattak a szinkronhangok mögött rejtőző valódi arcokra, mígnem a Naughty Dog tisztázott pár nyitott kérdést.

Binary Domain csapatos akciózás

Még szerencse, hogy nem leszünk magunkra maradva a Binary Domainben, ha véletlenül elszakad a cérna a küldetések közben. Oké, lehet, hogy egy szimpla TPS-sel van dolgunk, ahol folyton robotok ellen kell harcolni, de ott van a kiterjedt hangvezérlés, ami tényleg innovatív megoldásnak számít.

VGA 2011: Szépreményű Darksiders 2 előzetes

Az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetésének számító Darksiders is folytatást kap hamarosan, s a játék egy rövidke CG-videó keretében képviseltette magát a Spike TV rendezvényén is. Vér, dráma minden mennyiségben, az Apokalipszis lovasainak újabb meséjében.