Hírarchívum - 2011. február

Risen 2: Dark Waters leleplezés képekkel

A Piranha Bytes már javában dolgozik saját szerepjáték sorozatuk, a Risen második részén, mely Dark Waters alcímmel fog megjelenni. Ismét egy névtelen hőssel kezdünk a több szigetből álló trópusi birodalomban, ahol a klasszikus fantasy elemek keverednek a kalózos témaválasztással.

Deus Ex: Human Revolution - 25 perc játékmenet

Két több mint 12 perces, tömény gameplay felvételeket tartalmazó videó akadt a horgunkra, mely Sanghaj cyberpunk képét festi le előttünk 2027-ben. Bár ez még egy tavalyi build, mégis az NPC-kel való interakció megnyerő, és a hangulat már teljesen átjön.

Bioshock 2 - késik a PC-s Protector Trials DLC

A múlt hét végén kellett volna megjelennie a Bioshock 2 utolsó nagyobb frissítésének PC-re, ám a kitűzött időpontban sem találták meg a rajongók a csomagot. A Take-Two a kezeit mossa: még mindig problémákba ütköztek, így további munkálatok szükségesek. Reméljük, nem sokáig.

Fight Night Champion - online edzőterem

Az új fejlesztői napló tanulsága szerint a Fight Night Champion tényleg erősen rágyúr a többjátékos lehetőségekre, az Online Gym funkció segítségével akár saját edzőtermünk is lehet, ahol barátainkkal karöltve felkészülhetünk a következő nagy megmérettetésekre.

Bulletstorm - megjelenés után lesz PC-s demó

Az Epic Games és a People Can Fly szerelemgyerekének, a Bulletstormnak a boltokba kerülés előtt biztosan nem lesz kipróbálható változata a PC-s felhasználók számára. Ezt maga az Epic elnöke, Mark Rein erősítette meg Twitteren. A hírben szó lesz arról is, hogy miért törölték a kampány co-op módját.

Saints Row 3 - kiszivárogtak az első részletek

A NeoGAF magazin jóvoltából megérkeztek az első artworkök a Saints Row harmadik részéből. Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett, ha minden igaz, ezeket a képeket találjuk majd a legfrissebb Game Informer magazinban. Johnny Gat karaktere visszatér, illetve az év végén esedékes a megjelenés.

40 perc marketing Gabe Newell társaságában

Vannak olyan emberek, akikre muszáj figyelni még akkor is, ha nem szeretnénk. Nos, Gabe Newell, a Valve elnöke nem éppen szép ember, és nem is valami szimpatikus, de az tény, hogy tud valamit. Most ő tartott egy 40 perces előadást az egyik amerikai iskola óráján.

Két alapító cég lépett ki a PC Gaming Alliance-ből

Ráadásul nem kisebb nevekről van szó, mint a Microsoftról és az Nvidiáról. A kissé bizonytalan céllal létrejött PC Gaming Alliance (PC-s játékszövetség) eddig sem tűnt úgy, hogy túságosan sokan tudna tenni a számítógépes játékokért, most azonban méginkább megkérdőjelezhető a léte.

NGP-kompatibilis az új CryEngine

A PSP is híres volt arról, hogy több olyan engine futott rajta kisebb-nagyobb átalakításokkal, melyeket előtte PS2-n láthattunk játékokat mozgatni. A Sony most közzétett egy rövid listát, melyen a jelenlegi NGP-kompatibilis játékmotorok és middleware programok találhatók. Impresszív.

Segíts játékot tervezni, legyen gamokrácia!

Érdekes kezdeményezéssel állt elő a Sony és a svéd The Bearded Ladies Consulting fejlesztőcsapat: a srácok a rajongókra bízzák legújabb játékuk tervezését, a megkötés csupán annyi, hogy akció-platformerben gondolkodjanak. A legjobb ötletelők bekerülnek a projekt stáblistájába is.