Hírarchívum - 2011. április

Skyrim - később kaphat DirectX 11-támogatást

A multiplatform címeknél folyamatos aggódást vált ki a csúcsgéppel rendelkező PC-s játékosok köreiben, hogy vajon az adott játék ki fogja-e használni a masina képességeit. Nos, a Bethesda ezzel kapcsolatban még nem tudott biztosat mondani, mindenesetre tervezik használni a DX11-et.

Capps: félelmetes idők a játékiparban

Az Epic elnöke szerint nem csak a cége, de az egész játékipar furcsa változások előtt áll, és nem lehet tudni, melyik út lesz a nyerő. Ráadásul ebben az egész bizonytalanságban az egydolláros játékok komolyan fenyegetik a teljesárú, dobozos megjelenéseket, ami szintén nem könnyíti meg a dolgukat.

Square Enix: a Dungeon Siege jó lehetőség volt

Úgy tűnik, hogy eléggé nagy lyuk táton az akció-szerepjátékok piacán. Konkrétan akkora, hogy a Square Enix számára bőven megérte felvásárolni az egész franchise-t, felbérelni egy új fejlesztőcsapatot, és az egészet átültetni a konzolokra is. A végeredmény minősége pedig hamarosan kiderül.

Itt az új PlayStation Home javítócsomag

A Sony által kiadott patch az 1.5-ös verziószámra emeli a PlayStation Home-ot, mely hoz néhány változást a felhasználók életébe, azonban a legfontosabb fejlődés a háttérben ment végbe: az új rendszer lehetőséget ad arra a fejlesztőknek, hogy a Home-on belül multiplayer játékokat készítsenek.

Wii 2-re fejleszt a Rockstar Games?

A Grand Theft Auto-sorozat megalkotói lehetnek az első olyan nagy független fejlesztőcsapat, amely már nagy titokban készíti új programját a Nintendo új, Project Café néven emlegetett konzoljára. Be nem jelentett játék, egy be nem jelentett konzolra? Túl sok a kérdőjel, de érdemes eljátszani a gondolattal!

Májusban rendezik meg az Innováció kiállítást

Ha érdekel a jövő és az innováció, és kíváncsi vagy a játékipar, az informatika és a mobilvilág újdonságaira, májusban célozd be a Millenáris Parkot, ahol az Innováció 2011 egy csomó érdekességgel várja az odalátogatókat. Kint lesz a Sony és a Microsoft is többek között, sőt 3D-s játéksarokra is számíthatunk.

A Telltale fejleszti a Law & Order: Los Angelest

Korunk legmegbízhatóbb stúdiója a kalandjáték műfajában a Telltale Games. Nem elég, hogy régi klasszikusokat élesztettek fel, ők készítik a Jurassic Park és a Vissza a jövőbe friss játékadaptációit is. Még mindig nem érték el kapacitásuk határait, hiszen következő munkájuk a Law & Order: Los Angeles lesz.

88 millió dollárba fájt a japán földrengés

Kétségtelen, hogy Japánnak kisebb dolga is nagyobb annál, mintsem azt elemezze, hány millió dollár kiesést okoztak a játékiparnak a szigetországban nemrég tombolt földrengés, cunami és az atomkatasztrófák. A Famitsu magazin kiadója mégis kiszámolta a negatív hatásokat.

Még mindig vezet itthon a Crysis 2

Nem csillapodik a Crysis 2 iránti lelkesedés, a Crytek FPS-e majdnem ugyanott tart, ahol elkezdte: bár a PC-s eladások visszaestek valamivel, a konzolokon még mindig a játék vezet, és ez az összesítésben is elegendő volt az aranyéremhez - bezzeg a Shift 2: Unleashednek nem jött össze.

OPF: Red River - a harmadik fejlesztői napló

Ismét számos gameplay felvételnek lehetünk szem és fültanúi a héten boltokba kerülő Operation Flashpoint: Red Riverből. Ezúttal a multiplayer módról regélnek nekünk a Codemasters munkatársai. Hiába nagy a hangsúly a kompetitív összecsapásokon, azért az igazi ízt a kooperatív lehetőségek adják.