Hírarchívum - 2011. április

Újabb részletek érkeztek a Mass Effect 3-ról

A Mass Effect hivatalos fórumának felhasználói szemezgettek egy spanyol magazin előzeteséből, mely a már jól ismert információk mellett egy raklapnyi más érdekességet is leközölt a BioWare legújabb játékáról. A Mass Effect 3-ban lesz új kaszt, és a Mars is szerepel a potenciális helyszínek között.

Zelda: Ocarina of Time 3D - új infók és látnivalók

A The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D már most az egyik - ha nem a - legütősebb cím a Nintendo 3DS-en még annak ellenére is, hogy a játékot anno rongyossá játszottuk Nintendo 64-en. A 3DS azonban nem csak nosztalgiára lesz jó, bőven vár ránk újdonság is, ha a 3D-s változat mellett döntünk.

Prey 2 - az eredetiség miatt maradtak ki a portálok

Bár a Human Head Studios alaposan felhúzta a rajongókat, amiért a Prey 2-ből kimaradnak a portálok és a gravity gun, a fejlesztők szerint erre a húzásra azért került sor, mert azt akarják elérni, hogy a folytatás is eredeti tudjon maradni. Az új résznek olyannak kell lennie, amilyet még senki sem látott.

Jövő szeptemberben jöhet az új God of War?

A Sony ugyan többször hangoztatta, hogy a God of War nem ért véget, csak az első trilógia zárult le, arról eddig nem igazán beszélt, hogy mégis hogyan, merre és mikor fogja folytatni a sorozatot. A PSM3 magazin értesülései szerint jövő szeptemberben jelenhet meg a God of War 4.

A Telltale még mindig hisz a filmadaptációkban

Bár egyre több kiadó és fejlesztőcég hangoztatja azt, hogy a licencelt játékokban már nincs több pénz, az epizodikus kalandjátékairól ismert Telltale Games csapatát ez nem hatja meg, és rendületlenül szerzik be a filmes jogokat. Most éppen a South Park, Simpsons, Family Guy vonalon indulnának el.

Komplett tatarozáson megy át a Resident Evil 6

A Capcom producere szerint a Resident Evil hatodik része teljes átalakításon megy majd keresztül, s bár bizonyos tekintetben figyelembe veszik majd az elődök által lefektetett alapokat, az új játék mégis teljesen más lesz. Nem, nem az Operation Raccoon City-ről van szó, hanem az igazi hatodik részről.

Késik a The Last Guardian

Fumito Ueda a hivatalos PlayStation Blogon jelentette be, hogy a tervekkel ellentétben mégsem jelenik meg tavasszal a Team ICO Collection, s ehhez hasonlóan várni kell a The Last Guardian premierjére is, ami az év végi ünnepi szezonban mutatkozhatott volna be. Ueda későbbre ígért pontosítást.

HWSW: A kézi konzolok fejére nőttek a telefonok

Rohamosan terjeszkednek az okostelefonok, amelyek egyre népszerűbb játékplatformok is egyben. Bár a telefonos játékok nem kerülnek sokba, még így is jelentős bevételt hoznak a kiadóiknak, népszerűségüket pedig a kézi konzolok szenvedik el elsősorban. Legutóbb a PSPgo esett el a háborúban, írja a HWSW.

Nem gyártanak többé PSPgo-t

A Sony megerősítette a korábbi értesüléseket, nem fog több PSPgo-t gyártani. A kézikonzolt 2009-ben azért dobta piacra, hogy fellendítse vele a PSP eladásait, azonban a kizárólag digitális terjesztésre koncentráló koncepció a játékosoknak és a gépet árusító üzleteknek sem tetszett.

Black Ops - előzetesen az Escalation map pack

Hamarosan érkezik a Call of Duty: Black Ops új pályacsomagja, így az Activision szükségesnek látta, hogy egy előzetes keretében mutassák be, mire is számíthatnak azok, akik kifizetik a szokásosan túlszabott árat. Négy pálya és egy kis zombis update mondjuk minden pénzt megér, nem igaz?