Hírarchívum - 2011. április

Sniper: Ghost Warrior - előzetesen a PS3-port

A Sniper: Ghost Warrior megjelent, végigjátszottuk, úgy gondoltuk, hogy egész korrekt volt, aztán elfelejtettük. A fejlesztők viszont nem felejtették el a PlayStation 3 felhasználókat, így szépen lassan elkészül a játék portja a Sony konzolgépére is. Erről kaptunk most egy előzetest.

Késik a Might & Magic: Heroes VI

Örömmel vennénk, ha a Might & Magic név újra teljes erejével csapna le a játékiparra, ahogy tette azt régebben is. Ehhez az első lépés lehetne a magyar csapat által fejlesztett Heroes VI, aminek nyáron kellett volna megjelennie, azonban a tökéletes munka érdekében eltolták kicsit a kiadást.

Darkspore - bemutatkozik Skar

Egyszerű evolúció-szimulátorból akció-RPG - valahogy így lehetne jellemezni a Darkspore-t, ami egy kifejezetten meglepő játék lesz az Electronic Artstól, amikor megjelenik jövő héten. Most pedig bemutatkozik egy újabb karakter: ő Skar, foglalkozását tekintve pedig bérgyilkos.

Operation Flashpoint: Red River - launch trailer

Lassan shooter-túltengésünk lesz: éppen csak végigtoltuk az új SOCOM-ot, hamarosan jön a Duke Nukem Forever és a Black Ops pályacsomagja is. Most pedig megkaptuk az Operation Flashpoint: Red River indító előzetesét, ami persze azt jelenti, hogy hamarosan belevethetjük magunkat a végleges játékba.

Még idén jöhet a Super Mario 3DS

A Nintendo-rajongók egyik különleges tulajdonsága, hogy semmiképpen nem tudnak létezni Mario valamelyik variációja nélkül. Ha a frissiben megjelent Nintendo 3DS hosszú időre Mario-játék nélkül maradna, az komoly káosszal és világvégével fenyegetne, így Miyamoto mester igyekszik a fejlesztéssel.

Skyrim - probléma a konzolos modkészítővel

Beleütközött a Bethesda a Microsoft és a Sony által felállított falakba, amikor a Skyrim modkészítő eszközét szerették volna megjelentetni konzolokra. Pontosabban még mindig szeretnék kiadni, csak egyelőre nem látják, miképpen lehetne, így tárgyalásokat folytatnak mindkét céggel.

Titokban készül a Borderlands 2?

Mostanában gyanúsan sok bejelentetlen játékról kapunk információkat a hanyag fejlesztők önéletrajzaiból, így került elénk a Borderlands folytatásának lehetősége is. A 2009-ben megjelent, különös hangulatú shooter hatalmas siker volt, így a kiadó valószínűleg további bőrt szeretne lehúzni a témáról.

Autóklasszisokkal bővül a Shift 2: Unleashed

Jövő héten érkezik a Shift 2: Unleashed legújabb DLC-je, amely autóklasszisokkal és múltszázadi pályákkal bővíti az autóverseny repertoárját. A Legends Pack a bejelentés alapján egyelőre csak konzolokra lesz elérhető, arról nincs hír, hogy mikor jön a PC-s verzió - már ha jön persze.

Bemutatkozik az X Rebirth

Három év szünet után visszatér az X sorozat, az űrszimulátor legújabb része a Rebirth alcímet kapta. A választás nem véletlen: a fejlesztők szerint az X Rebirth egy "új kezdet" jele, s bár túl sokat nem hallottunk arról, hogy ez mit jelent majd a gyakorlatban, az első látnivalók azért meggyőzőek.

Összeesküdtek a PC-s játékosok a Portal 2 ellen

A számítógépes játékosokat nagyon felhúzta, hogy a PC-s Portal 2-ben egy konzolos figyelmeztetés is szerepel, és az sem volt szimpatikus nekik, hogy a Valve már az első napon DLC-t adott ki a játékhoz. Mi a megoldás? Össztüzet zúdítani a játékra a Metacriticen.