Hírarchívum - 2011. augusztus

Mozgásban az új Xbox 360 dashboard

A most bemutatott videóban ugyan főként azt demózzák a Microsoft alkalmazottai, miként fog működni az új, Bing-alapú keresés az Xbox 360-on a Kinecttel, de valójában egy újabb szeletét láthatjuk annak, hogy a cég miként fogja teljesen meghódítani a nappalikat.

GC 2011: Szeptemberben jön a Portal 2 első DLC-je

Hatalmas, de nem váratlan siker a Portal 2, annak ellenére, hogy a Half-Life hanyagolása miatt a Valve mostanában elég sok hideget-meleget, de inkább hideget kap a rajongóktól. Talán ezért is próbál kedveskedni nekünk cég egy ingyenes DLC megjelentetésével.

GC 2011: Bemutatkozik a War of the Roses

Bemutatkozott a Paradox Interactive legújabb játéka, a kiadó még májusban kotyogta el, hogy új címen dolgozik. A War of the Roses a Rózsák Háborúját eleveníti fel, méghozzá egy multiplayer-orientált akciójáték keretein belül - puskapor lesz, de a főszerepet a közelharc kapja.

GC 2011: 9 percig akcióban az AC: Revelations

Abszolút, irgalmatlan mértékben fantasztikus lesz az Assassin's Creed: Revelations, s ennek megállapítására elég volt megnézni ezt a GamesComról kiszivárgott kilenc percnyi játékmenetet. Még több sztori, még több változatos környezet jellemzi a Ubisoft készülő gyöngyszemét.

GC 2011: Képanyagokon a Metro: Last Light

Úgy látszik, az ukrán fejlesztők nagyon komolyan veszik a játék alcímét, mert a legtöbb Last Light screenshoton tényleg elég kevés fény világítja meg a környezetet. De még ez sem tudja elrejteni, hogy az új Metro bizony igen-igen ütősen néz ki, a Crytek lassan szoríthatja a gatyamadzagot.

Resistance 3 - emberi fegyverek

Már lassan számon sem lehet tartani, mennyi fejlesztői napló és különböző előzetes jelent már meg a Resistance 3-mal kapcsolatban, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy közkézre adjuk a legújabbat. A téma ezúttal a fegyverek, azon belül is a "normális", emberi darabok.

GC 2011: Végleges dátumot kapott az új Zelda

A Nintendo frissítette a megjelenési listáját, pontosította az ősz folyamán érkező címek dátumait, illetve hozzácsapott egy-két újat is. Az új Zelda novemberben érkezik, de karácsonyra lesz még Mario, jövőre pedig a Pandora's Towerrel és a Last Story-val is játszhatunk.

Amerikai terroristákról szól a Ubisoft új játéka?

Hatalmas port kavarhat majd a Ubisoft új projektje, már ha igazak a pletykák. A Project Osborn elsődleges főszereplője ugyanis George Washington egyik leszármazottja, aki az Egyesült Államokból kiábrándulva terroristává válik, és mindent elkövet azért, hogy leszámoljon az amerikai kormányzattal.

GC 2011: Európába jön a Crytek-féle Warface

Emlékeztek még arra a rendkívül látványos, ingyenes online FPS-re, amit végül a Crytek nem túl szimpatikus módon végül kizárólag az ázsiai piacon jelentetett meg? Lehet örülni, a cég megerősítette, hogy jövőre Európában és az Egyesült Államokban is bemutatkozhat a Warface.

Quake 3-ban hívja ki a Mojang a Bethesdát

Érdekes módszert választottak a Minecraft alkotói a Bethesdával való jogi csatározás befejezésére: Notch, a népszerű indie fejlesztés kitalálója azt javasolta a kiadónak, hogy Quake 3-ban döntsék el az ügyet. Ha győznek, marad a Scrolls, ha nem, akkor keresnek majd valami más címet neki.