Hírarchívum - 2011. augusztus

Old Republic - a szerverstabilitás a legfontosabb

A Bioware és az Electronic Arts mindent megtesz majd azért, hogy a Star Wars: The Old Republic szerverei ne omoljanak össze a kezdeti rajongói roham nyomására: a kiadó akár arra is készen áll, hogy mesterségesen fogja vissza az értékesítéseket, amíg bővítik a kapacitásokat.

Kiszivárgott látnivalók az I Am Alive-ból

Emlékeztek még az I Am Alive-ra? Témaválasztása miatt az egyik leginkább várt Ubisoft-játék szerintünk, de a kiadó nem igen akarja kiadni, sőt egyre kevesebbet beszél róla - legutóbb is csak annyit mondott vele kapcsolatban, hogy ne aggódjunk: készül az, egyszer talán be is fejezik...

GC 2011: Nincs csonkolás az új Ninja Gaidenben

A Team Ninja valóságos rémhíreket közölt az IGN-nel: a fejlesztők megerősítették a lapnak, hogy a Ninja Gaiden 3-ban már nem lesznek lefejezések és csonkolások, mert "azt már láttunk bőven eddig". Az indok furcsa, ráadásul a töméntelen vért elnézve egyszerűen érthetetlen is.

GC 2011: Mozgásban a Resistance: Burning Skies

Még egy elmaradásunkat pótoljuk, a Sony GamesCom-konferenciáján bemutatták a Vitára készült Resistance-játékot is, amely immár végleges alcímet is kapott. A Burning Skies nem adatpáció lesz, hanem önálló résznek felel meg a sorozatban, saját sztorival és saját főhőssel.

Elkészült a Gears of War 3

Egy hónap múlva véget ér a várakozás, és egyúttal befejeződik a Gears of War első trilógiája, Marcus Fenix történetének végére pont kerül. A játék atyja, Cliff Bleszinski a Twitteren kürtölte világgá, hogy a Gears of War harmadik részét befejezték, már csak a tömeggyártás van hátra a megjelenésig.

GC 2011: Belekukkantunk a Ghost Recon multijába

Új trailer érkezett a Ghost Recon: Future Soldierről, a közel háromperces anyag a játék többjátékos részébe enged betekintést, miközben a fejlesztés kreatív igazgatója részletesen ecseteli, hogy melyek azok az elsődleges funkciók, amelyek a taktikai multizás savát-borsát adják.

GC 2011: Escape Plan bejelentés trailerrel

Kicsit átsiklottunk felette a nagy forgatagban, de kár lenne kihagyni: a Sony GamesCom-konferenciáján mutatták be a következő Vita-exkluzív platformjátékot, ami az Escape Plan címet viseli. A stlílusa Tim Burtonre hajaz, egyszerre imádnivaló és elborzasztó - végtelenül meg tudja fogni az embert!

Mégsem kell állandó internet az új Driverhez

A korábbi bejelentéssel ellentétben mégsem kell állandó internetkapcsolat a Driver: San Francisco PC-s változatához, egy szakmai blog értesülései szerint a Ubisoft a rajongók felháborodását látva meggondolta magát, és csak indításkor kéri a felhasználót, hogy jelentkezzen be a szervereire.

Mobilra és szociális játékokra rendeződik az Atari

A világ legnagyobb játékkiadói sorra állnak át, vagy erősítenek a mobilos fejlesztésre. Az Electronic Arts folyamatosan vásárolja fel a casual játékokban tapasztalt stúdiókat, az Atari pedig most bejelentette, hogy komoly személyi változásokkal támadnak a mobilos- és szociális játékok frontján.

Black Ops: Rezurrection - vicces és brutális

Az Activision és a Treyarch nem aprózza el a dolgot: amikor már egy szimpla DLC-hez élőszereplős előzetes készül, tudjuk, hogy nem kevés pénz és munka van a háttérben. Ez persze önmagában nem lenne elég, de az új kisfilm rendkívül profi, vicces és mellé azért persze kissé véres is.