Hírarchívum - 2012. május

6 éve jelentették be a Half Life 2: Episode 3-at

"Csak" egy epizódról van szó, egy játék kicsi, szinte DLC-szerű folytatásáról. Mégis, akkora rajongói felháborodás van körülötte, ami jól mutatja, mennyire számítottak a játékosok arra, hogy a Valve folytatja a történetet. Azonban ezt a mai napig nem tette meg a cég.

DirectX 11-et használ a PC-s Black Ops 2

Haha, már készültetek, hogy majd idén újra előhúzhatják a szokásos kártyát, hogy "még mindig a régi engine". Nos, tulajdonképpen továbbra is a régi engine mozgatja majd a játékot, szóval lábon lőttem magam, de azért a srácok most már felkészítik a DirectX 11-re is.

PC-s eladási rekordot döntött a Diablo III

Épp most esett be a levél kedvenc blizzardos PR-esünktől, Sör Krisztiántól, aki tudatta velünk az örömteli tényt, miszerint a Diablo III máris megdöntött minden korábbi PC-s eladási rekordot. Megvannak az első 24 óra, és az első hét eredményei is. Mindkettő nagy.

3 millió Max Payne 3, csúszik az XCOM FPS

A Take-Two is közzétette az aktuális pénzügyi helyzetjelentését, amiből az is kiderül többek között, hogy a Max Payne 3-ból már most kiszállítottak az üzleteknek 3 millió példányt, az XCOM FPS - ami nem összekeverendő az Enemy Unknown stratégiával - pedig csak 2013 áprilisa után jelenhet meg.

Egyre több jel utal Gran Turismo 6-ra

A Sony Computer Entertainment America munkatársa saját LinkedIn profilján szellőztette meg, hogy már javában dolgozik a Gran Turismo 6 körüli marketingen, ami azt jelenti, hogy a Polyhony népszerű autószimulátora új részt kap. Valamikor a következő évtizedben akár meg is jelenhet.

Megérkezett a Marvel Heroes első teasere

Ha jól emlékszünk, a Marvel-képregények alapján készülő MMORPG-t hamarabb kezdték el fejleszteni, mint a Sony Online Entertainment által tető alá hozott DC Universe Online-t, ehhez képest a Marvel Heroesból még csak most látott napvilágot az első teaser videó. Csekkoljátok!

Új képeken a Company of Heroes 2

A bejelentés mellé csatolt egyetlen kép után most egy csokorra való látnivalóval szolgált a Relic a Company of Heroes 2-ből. A keleti front borzalmait hivatott átadni a játék, ahol a győzelem kulcsa nem az eszetlen erőben rejlik, hanem a taktikázásban. Ütős anyagnak néz ki.

Újabb látnivalókon az XCOM: Enemy Unknown

A tegnapi bázist bemutató videó után újabb gameplay anyag érkezett az XCOM: Enemy Unknownból, sőt mellé új screenshotokat és egy végleges(nek tűnő) megjelenési dátumot is kaptunk a kiadótól. Ez alapján a játék októberben landol a boltok polcain, jön hozzá gyűjtői kiadás meg miegymás.

Lost Planet 3 - képek és az első gameplay videó

Nyolc új kedvcsináló képpel és egy gameplay felvétellel szolgálhatunk a Lost Planet 3 kapcsán - a látnivalók kitérnek a környezetre, a szörnyekkel vívott harcra és arra is, hogy tutira kapunk az arcunkba QTE-szegmenst is. Lehet, hogy ezúttal tényleg jó lóra tesz a Spark Unlimited?

Kitilthatják az Xbox 360-at az Egyesült Államokból

Furcsa fordulatot vehet a Motorola pere a Microsoft ellen. Az egyik bíró most azt javasolja, tiltsák be az Xbox 360 importálását az Egyesült Államokba, ami azt jelentené, hogy a jelenlegi raktárkészlet leapadása után a Microsoft nem tudna további konzolokat eladni.