Hírarchívum - 2012. május

Metro: Last Light - itt az élőszereplős trailer

Megérkezett a Metro: Last Light napokkal ezelőtt már annyira hájpolt élőszereplős trailere, s bár kicsit hosszabb anyagra vártunk, azért a közel ötperces filmecske is kellően tartalmas és hangulatos. A Metro 2033 folytatása csak jövőre kerül boltokba, addig garantáltan újranézzük párszor.

Júniusban jön Vitára a Metal Gear Solid-csomag

Június végén kerül az európai boltokba a Metal Gear Solid HD Collection PlayStation Vitára szánt változata. A kézikonzolos kiadás tartogat némi extrát, de nagyobb érvágásnak számít a nagygépes verziókhoz képest, hogy kimarad belőle a PSP-n bemutatkozott Metal Gear Solid: Peace Walker.

Holnap jön a DiRT Showdown, itt a launch trailer

Bár többen a DiRT negyedik részét várták a Codemasterstől, ez még nem az lesz: a DiRT Showdown amolyan mellékág, ami még inkább arcade oldalról közelíti meg az autóversenyzést. Az új anyagban még annyi rali sem lesz, mint a korábbiakban, de ettől még lehet jó - kíváncsian várjuk!

2015-ben jöhet a következő Devil May Cry

Legalábbis a becslések szerint, a Capcom ugyanis a legutóbbi tervei szerint minimálisra csökkentené a folytatások megjelenései között eltelt fejlesztési időt: a vállalat úgy gondolja, két és fél év lenne a járható út, ezt a forgatókönyvet követik majd a Devil May Cry, a Resident Evil és a Lost Planet esetében is.

TrackMania FPS-ben: mozog a ShootMania

Rendben, a ShootMania-ban nincsenek autók és ugratók, viszont valahol a játékmenet szellemisége ugyanonnan ered, mint a TrackMania esetében: a játékosok maguk kreálják a többjátékos módra kihegyezett FPS pályáit, ahol halomra lőhetik egymást a minél magasabb pontszám reményében.

Új motorral jön a Yakuza 5 - az első képek

A Sega korábbi ígéreteihez híven formálisan is bemutatta a Yakuza számozott ötödik részét, napvilágot láttak az első információk, és néhány screenshot is ütötte a markunkat. A probléma csupán annyi, hogy a játék megjelenésére rengeteget kell várni, a japánok is csak az év végétől tolhatják majd.

Ütős lesz a Wii U-s Darksiders II, de titok, mennyire

Sokszor írtunk már róla, hogy a Darksiders II egyike lesz a nagy Wii U-s nyitócímeknek - legalábbis, a fejlesztők tervezi szerint. A Vigil Games szinte rajong a Nintendo új konzoljáért, főleg az új kontrollerért, ami szerintük minden korábbi szabályt felrúg, és tengernyi új lehetőséget ad.

Ghost Recon: Future Soldier - az első 15 perc

Kizárt, hogy megvárjuk a pénteki megjelenést, ugye? Túlságosan ki vagyunk éhezve egy kis Ghost Reconra, de, ahogy a nagy címek esetében, itt is valaki megtette nekünk, hogy felvette a játék első 15 percét, mégpedig kooperatívban. Talán még annyira nem is spoileres.

Rendezőt kapott a Shadow of the Colossus-film?

A Gamekapocs egyik örök kedvenc játéka, a zseniálisan fantasztikus Shadow of the Colossus filmváltozatáról már nagyon régóta beszélnek, azonban érdemi haladás nem történt. Egészen mostanáig, amikor is a Chronicle rendezője érdeklődött a projekt iránt.

E3 2012: Metal Gear Rising teaser a demóhoz

Nem mintha amúgy nem lenne elég kedvünk játszani a Metal Gear Rising: Revengeance-szel, a Konami úgy gondolta, még egy kicsit húzza is az agyunkat. És, mivel én ezt most jól közre adom nektek, valószínűleg a hír elolvasása után engem is komoly mértékben fogtok utálni.