Hírarchívum - 2012. május

E3 2012: Dead Space 3 - az első kép?

Elindult egy számláló a Dead Space hivatalos honlapján. Az idegen nyelvű ákombákomokat megfejtve sejthető, hogy a visszaszámlálás az EA sajtótájékoztatójának kezdetén jár le. Sokkal érdekesebb viszont a kiszivárgott első kép és egy új animációs képregény, mely kitapossa az utat a bejelentésig.

Launch traileren a Resistance: Burning Skies

Jelentős címmel gazdagodik a PS Vita felhozatala a héten, érkezik a Resistance: Burning Skies - a kimérák inváziója csak nem akar csillapodni. Vajon egy egykori tűzoltó képes lesz visszaállítani a békét? Biztos nem, mert akkor nem lenne folytatás a jövőben. Itt a launch előzetes.

E3 2012: Radioaktív kedvcsinálókon az új Metro

Most, az E3 előtt minden titkolódzó játékfejlesztő szíve megenyhül és csak úgy tolják ki magukból a friss látnivalókat és információkat. Elképesztően látványos gameplay videóra tettük rá a kezünket, a mesteri fény-árnyék effekteket bemutató screenshotokról már nem is beszélve.

Terítéken a CryEngine 3 sérülésmodellje

A sérülésmodell kérdése rendre előkerül az autóversenyeknél, ma már nem is az a kérdés, hogy van-e, hanem az, hogy miként sikerült a fejlesztés ezen részét abszolválniuk a készítőknek. A CryEngine 3 mindennél realisztikusabb törésmodellt ígér, amit most videóval szemléltet a Crytek.

WWE '13 bejelentés, itt az első trailer

Mára megszokott módon, a THQ az E3 előtt jelentette be a WWE aktuális epizódját. Az ősszel megjelenő játék látszólag nem fejlődött sokat az elődeihez képest, ám sebaj, aki rajongója a sportágnak, a cirkusznak, minden bizonnyal ezzel az anyaggal is tenni fog egy próbát!

E3 2012: Ízelítő a Far Cry 3 bemutatójából

A tavalyi E3-on alaposan meglepett bennünket a Ubisoft a Far Cry 3 bejelentésével, s miután akkor kertelés nélkül gameplay bemutatót tartott a patinás sorozat új részéről, idén sem várunk mást. Azért csigázni lehet a jónépet, a minap megjelent egy teaser trailer, amiben a jövő heti prezentációt promózzák.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Némileg megkésve, de összeraktuk a szokásos megjelenési listánkat, persze nem nagyon kellett volna megerőltetnünk magunkat, mert érdemi megjelenés nem igazán lesz a héten. Oké, lesznek átiratok, új kiadások meg DLC-k dögivel, de azért ez így nem az igazi, ugye?

Újabb Ubisoft-címekkel erősít a PlayStation Vita?

Bár hivatalos bejelentés nem látott napvilágot a címben elhangzó kérdés kapcsán, egyes online áruházak adatbázisa alapján jó eséllyel mondhatjuk, hogy hamarosan PlayStation Vitára látogat a Ubisoft két fontos sorozata, az Assassin's Creed és a Ghost Recon.

Annyi a Kingdoms of Amalur 2-nek is

Bár a 38 Studios és főleg a Big Huge Games bezárása önmagában is nagy veszteség, mint utóbb kiderült, a srácok a cég összeomlása előtt már javában dolgoztak a Kingdoms of Amalur folytatásán. Noha arra van esély, hogy a projekt valamilyen módon megmenekül, az Amalur-címet valószínűleg elfelejthetjük.

ArmA III - a fényeffektekről bővebben

Vadiúj előzetessel jelentkezett a Bohemia Interactive az év végén jelentkező ArmA 3-ból. Az biztos, hogy a játékmotoron több változás történt, ezúttal a fényeffektekről lesz szó. Az éjjelek és nappalok változása simán végbe megy, a végeredmény több, mint meggyőző.