Hírarchívum - 2012. május

Minecraft - túl a 9 millión

Szédületes sebességgel terjed az utóbbi évek egyik, hanem a legsikeresebb független fejlesztésű játéka. A négy verzióval is rendelkező Minecraftből mára 9,2 millió példány kelt el, és a fejlesztők szerint egyáltalán nem akar csökkenni a kereslet az anyag iránt.

Szép bónuszokat kaptak az ex-Infinity Wardosok

Javában zajlik Jason West és Vince Zampella által indított per az Activision ellen, ahol az Infinity Ward egykori alapítói kifizetetlen bónuszok után sírnak a bíróságon. Nos, a nemrég kitudódott részletek szerint az Activision már korábban is szép prémiumot fizetett a srácoknak.

E3 2012: Így készül a Far Cry 3 expós demója

Szép lassan megindul a mozgolódás a kereken egy hét múlva kezdődő Los Angeles-i expó kapcsán. A Ubisoft természetesen kinn lesz a Far Cry 3-mal, játszható formában. Lássuk, hogyan készül a csapatnál a kiállítandó demó. A leleményesek ingame pillanatokat csíphetnek el.

Légiharc a Planetside 2-ben

Mi lehet jobb a szárazföldi hadviselésnél? Hát persze, hogy a kiélezett légi ütközetek - ha pedig mindez a jövőben játszódik, sokunk szeme felcsillanhat. Kétségtelen, hogy a Planetside 2 legnagyobb ütőkártyája az, hogy free-to-play szellemben ingyenesen játszható lesz.

E3 2012: Egyre biztosabb az új NFS: Most Wanted

Meglepett minket a Twitch.TV E3-as menetrendje, ami már most lelőtte a poént: minden jel szerint az EA június 4-én rántja le a leplet a Need for Speed: Most Wanted 2-ről. A műsor kerek-perec felvetette, hogy mire számíthatunk egy hét múlva. Természetesen mindez még mindig pletyka.

Új gameplay jelenet a Metro: Last Lightból

Alighogy lecsillapodtak a kedélyek az Enter the Metro kisfilm körül, máris új játékmeneti pillanatokra tettük rá a kezünket. A 4A Games ismét megtalálta a formulát, ami Dimitrij Gluhovszkij könyveit is naggyá tette. A poszt-nukleáris állapotok és klausztrofóbia is áthatja a játékot.

E3 2012: Jön az új Star Wars-játék

A jövő heti GameTrailers TV nemcsak azért lesz érdekes, mert bemutatják benne a Tomb Raider legújabb gameplay előzetesét, a srácok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy ők ránthatják le a leplet a következő Star Wars-ról játékról is. Tessék bekarikázni azt a május 31-i dátumot!

E3 2012: Ízelítő az új Tomb Raider-trailerből

Bár a Tomb Raider legújabb gameplay trailere a jövő heti GameTrailers TV-ben debütál, az anyagnak már köze lesz a játék E3-as szerepléséhez is. Ebből kaptunk most némi ízelítőt, és bár nem szeretjük, ha félperces teaserekkel csigáznak bennünket, ez esetben igenis megéri várni!

Jövő héten jön a Mad Riders, itt az új trailer

A jövő héten válik letölthetővé a Techland legújabb versenyjátéka, a Mad Riders; a lengyel srácok a megjelenés apropóján új előzetest raktak össze, amiben nemes egyszerűséggel kifigurázzák a manapság megjelenő trailereket. A srácok 74,6 fps-t és 1800p-s felbontást ígérnek!

Hirdetésekkel szakítaná meg a játékot a Sony?

A Sony tavalyi szabadalmai olyan szoftvert védenek, aminek a segítségével játék közben is reklámokat bambulhatnánk: az elképzelések alapján a program megállna egy pillanatra, hogy megleshessük a hirdetést, utána folytatódna a móka. Jó, nem kell aggódni, egyáltalán nem biztos, hogy meg is valósul az ötlet.