Hírarchívum - 2016. január

Utolsó előzetesen a Bombshell

A héten végre megjelent az egykoron Duke Nukem-játéknak indult, időközben azonban jogi viták miatt nevet és főhőst is váltó Bombshell, most pedig a launch trailer is megérkezett hozzá.

Street Fighter V - bemutatkoznak a játékmódok

Jövő hónapban mutatkozik be a Street Fighter-sorozat ötödik iterációja, ami a megjelenés napján összesen hat különböző játékmóddal debütál. A legújabb előzetes ezeket a módokat veszi górcső alá.

Homefront: The Revolution - akcióban a co-op

A héten mutatkozott be a kalandos utat bejárt új Homefront, a The Revolution kooperatív módja, a Resistance. A Polygon jóvoltából most akció közben is megnézhetjük.

Hellblade - itt a huszadik videónapló

Megérkezett a Hellblade legújabb, immáron huszadik fejlesztői videónaplója. Ebben a készítők a főhősnő mozgását, a játék összetett irányítását és az azzal járó nehézségeket mutatják be.

Remedy: marad a TV-sorozatos struktúra

A finn Remedy Entertainmentnek bejött a játékainál alkalmazott epizodikus történetmesélés. A TV-sorozatokra jellemző felépítés a stúdió következő projektjeinél is maradni fog.

Sztoritraileren a Zelda: Twilight Princess HD

Ha jól számolom, a Wii U a harmadik platform, amelyre a Legend of Zelda: Twilight Princess megjelenik. A HD-változat március elején érkezik, most a játék történetét eleveníthetjük fel egy előzetesben.

Nyereséges a Konami, hála az MGS 5-nek

A japán kiadó nyereséget könyvelt el a legutóbbi kilenc hónapos időszak végével, szépen fogy a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is, amiből már 6 millió példányt szállítottak le a boltoknak.

VR-játékot készít a NASA: irány a Mars!

Ugyan az első emberes Mars-misszióra még a 2030-as évekig várnunk kell, ez nem jelenti azt, hogy virtuális formában nem látogathatjuk meg a vörös bolygó felszínét. Bizony, a NASA VR-játékot készít.

Készül az új Ghostbusters-játék

Az Activision gondozásában idén, az új filmmel egy időben érkezik egy új Ghostbusters-játék PS4-re és Xbox One-ra. A pontos részletek még nem ismertek, annyi biztos, hogy egy "teljes értékű" címmel gazdagodunk.

HWSW: Milliárdos profit a Sonynál

Csak az elmúlt negyedévben 8,4 millió PlayStation 4-et szállítottak le a boltoknak. Hosszú bukdácsolás után számottevő profittal zárt a gyártó, a komponensgyártás viszont most nem húzott.