Hírarchívum - 2018. április

Kursk - élet egy elsüllyedt tengeralattjárón

A lengyel Jujubee még 2015-ben jelentette be a Kurskot, amely a 2000-ben bekövetkezett orosz tengeralattjáró-katasztrófát dolgozza fel. A fejlesztés lassan, de biztosan révbe ér: idén már lecsaphatunk rá PC-n, Xbox One-on és PS4-en.

Jó kezekben van az új Tomb Raider PC-s verziója

A portolásban jártak Nixxes Software készíti el a Shadow of the Tomb Raider PC-s verzióját - erősítette meg a Square Enix. A srácok az NVIDIA-val együttműködve nyűgözik le a master race képviselőit.

Leépítések a H1Z1 fejlesztőinél

A Daybreak Games elbocsátotta munkatársainak egy részét, alig több, mint egy hónappal azután, hogy a H1Z1 free-to-play modellre váltott. Ezen kívül egy bizarr tulajdonosi hercehurca is felütötte a fejét a cégnél.

Júliusban jön az új Adventure Time-játék

Végül nem tavasszal, csak nyáron érkezik az Adventure Time: Pirates of the Enchiridion, amely az első nyitott világú játék lesz a Cartoon Network népszerű sorozata alapján. Finn és Jake ezúttal kalózokra vadászik a tengeren.

Lebukott a Pro Evolution Soccer 2019

A hongkongi PlayStation Store szivárogtatta ki az első részleteket és képeket a Konami idei focis programjáról. A Pro Evolution Soccer 2019 még több licencelt bajnoksággal érkezik.

Trailblazers - a Splatoon kartjátékként

A Supergonk arcade versenyjátékában nemcsak a célba érés a fontos, hanem az is, hogy a pályaíveit a saját festékünkkel szórjuk meg, így dominálva a futamokat. Akár csapatban is nyomulhatunk a 3v3-as kooperatív módban.

PvP-lövöldén dolgozik a Blizzard?

A Blizzard egy ideje már dolgozik egy rejtélyes projekten, amivel kapcsolatban most már egyre biztosabban valószínűsíthető, hogy egy PvP-alapokra építő shootert takar. A cég legújabb álláshirdetése is megerősíti ezt.

Közel 77 millió PS4 talált eddig gazdára

A Nintendo és a Microsoft után a Sony is megtartotta éves üzleti beszámolóját, ahol természetesen a PlayStation teljesítménye is szóba került. A japánok ismét remekül teljesítettek, és tervek szerint jövő ilyenkor már 95 millió egységnél jár majd a PS4.

Nagyon jól rajtolt a Frostpunk

A héten jelent meg a 11 bit Studios legújabb játéka, a Frostpunk, ami egyszerre túlélőjáték és városmenedzselős kihívás. A hibrid bejött a rajongóknak, mert pár nappal a premier után már negyedmillió eladott példánynál jár a cím.

Új elnöke lesz a Nintendónak

Satoru Iwata 2015-ös halálát követően a Nintendónak hirtelen kellett megoldania az utódlást. Már akkor lehetett sejteni, hogy Tatsumi Kimishima ideiglenes választás, aki végül most júniusban lép vissza.