Hírarchívum - 2020. március

Több Mario-játékot is várhatunk Nintendo Switchre

Játékipari pletykák alapján az idei év Mario évének ígérkezik a Nintendo Switchen. Több újság forrásai is azt erősítik meg, hogy számos Mario-játék felújított változata várható a Switchre, de új címeket is tartogatnak a japánok.

Számos filmjét jövőre tolta a Sony

A Sony nem teketóriázik, a koronavírus miatt a legnagyobb filmjeit áttolta a jövő évre. Így csak 2021-ben láthatjuk leghamarabb többek között a Morbiust és az új Szellemirtókat, de az Uncharted filmadaptációja is hátrébb került a filmes naptárban.

A Steam kisebb változásokkal óvja a sávszélességet

A kényszerű otthonlétet sokan valószínűleg játékokkal dobjuk fel, az viszont terhet ró az internetszolgáltatókra. A Steam módosít az automatikus frissítések működésén, de néhány tanácsot is adtak, hogy mi mit tehetünk a terhelés optimalizálásáért.

Valorant - jövő héten indul a zárt béta

Hamarosan eljön az ideje, hogy szélesebb közönség is kipróbálhassa a Riot Games hero shooterét. A Valorant egyelőre a nyugati régiókban lesz elérhető (Európában és Amerikában is), hozzáférést pedig streamnézésen keresztül nyerhettek.

Új IP-n dolgozik a Mafia III fejlesztőcsapata

Úgy tűnik, hogy egy ideig pihenőpályára teszi a Mafia-sorozatot a Hangar 13 csapata, helyette pedig egy teljesen új cím fejlesztésére adják a fejüket. Már csak egy vezető producer kell a projekt élére.

WoW Classic - visszatér a The Burning Crusade?

Hatalmas siker lett a World of Warcraft Classic, de friss tartalom szempontjából előbb-utóbb a végére érnek a vanilla-szerverek. A Blizzard egy kérdőívben már a The Burning Crusade-szerverekről érdeklődik a rajongók közt.

Brit toplista: szárnyalnak a dobozos eladások

Egy dologban biztosak lehetünk: a koronavírus és a vele járó bezárkózás jót tesz a videojáték-eladásoknak. Valószínű, hogy szárnyalnak a digitális tranzakciók is, de a brit toplista konkrét adatokat is tud közölni a dobozos eladásokról.

Képregényként tér vissza a Horizon: Zero Dawn

Nem ért véget Aloy és a gépszörnyetegek históriája. A Titan Comics gondozásában készülő, még idén nyáron megérkező képregény hozza el a folytatást, melynek története felett a játék egyik írója bábáskodik.

Holnap érkezik a Modern Warfare 2 Remastered

Úgy tűnik, hogy ismét pontosak voltak a korábbi pletykák és szivárgások: minden jel arra mutat, hogy holnap, azaz március 31-én megjelenik a Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered.

Gears Tactics - befutott a gépigény

Egy hónapon belül megérkezik PC-re a Gears Tactics, a népszerű TPS-sorozat körökre osztott taktikai mellékága. A hivatalos gépigényt elnézve pedig valószínűleg nem miatta kell majd high-end hardverre váltanunk.