Hírarchívum - 2021. július

Hagyományos formában tér vissza a GDC jövőre

Ha minden a tervek szerint halad, jövőre hagyományos formában, a szokott időpontban térhet vissza a Game Developers Conference. A résztvevők augusztusban jelentkezhetnek az előadásötleteikkel.

Humankind - már most elkaszálták a Denuvót

Miután a bétatesztelések azt mutatták, hogy a Denuvo negatívan hat a Humankind teljesítményére, a készítők úgy döntöttek, hogy még a megjelenés előtt kiveszik a hírhedt védelmet a játékból.

Videojátékos zenékre vonultak az olimpikonok

Tegnap hivatalosan is kezdetét vette az olimpia Tokióban, és tulajdonképpen az lett volna meglepő, ha a sporteseménynek semmilyen köze nem lesz a videojátékokhoz. Szerencsére a szervezők nem okoztak csalódást.

Tess sem marad ki a The Last of Us-sorozatból

Noha a The Last of Us-sorozat forgatása már kezdetét vette, még mindig szállingóznak az újabb nevek a színészgárda kapcsán: most éppen a Tesst alakító színésznőről hullott le a lepel.

Megjelenési dátumot kapott a Black Book

Vasilisa, a démonokat irányítani képes fiatal boszorkány a Fekete Könyv keresésére indul egy autentikus, szláv mondákra épülő világban. A legújabb előzetes felfedi, mikor jelenik meg a Black Book.

Mától nem Stadia-exkluzív az Orcs Must Die! 3

Mivel az orkok áradatának soha nincs vége, ezért nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy a zöldbőrűek elpatkoljanak. A Stadia-felhasználók már egy éve csinálhatják a hősi küldetést, de mától új platformokon is nyílik rá lehetőség.

Szeptemberre csúszik a Lemnis Gate megjelenése

A Lemnis Gate nem hétköznapi FPS lesz: egyszerre valós idejű és körökre osztott is. Tegnap elkezdődött a nyílt bétatesztje, ugyanakkor kiderült, hogy az augusztusi megjelenés nem fog összejönni.

A Hades lett az év játéka a GDC Awardson

A héten újra megrendezték a Game Developers Conference-t (ez volt ráadásul a 35. alkalom), és értelemszerűen a GDC Awards idei díjátadóját is megtartották. A legtöbb díjat a Hades vitte haza.

Ingyenes hétvégét tart a Marvel's Avengers

A Bosszúállók legutóbbi digitális kalandja, amelyet a Crystal Dynamics dirigált, ugyan nem sült el a legjobban, de ha eddig csak az ára tartott vissza a kipróbálásától, akkor a jövő hét végén szerencséd lesz.

Nem lesz mikrotranzakció az új Dead Space-ben

Tegnap este az EA Play Live-on megtörtént a sokat pletykált és egyben várva-várt bejelentés: hivatalosan is készül a Dead Space-remake. Az újrázással kapcsolatban a fejlesztők pedig már most leszögeztek egy fontos dolgot.