Hírarchívum - 2022. február

Úgy tűnik, közeleg a Forza Horizon 5 első DLC-je

A Microsoft és a Playground Games eddig egy szót sem árultak el arról, hogy mikor érkezhet meg a Forza Horizon 5 első nagy kiegészítője, a szivárogtatók azonban arról árulkodnak, hogy már nem lehet túl messze a megjelenés.

Nyolc új játék készül a Dontnodnál

Alaposan beizzítja a játékgyártást a Life is Strange és a Vampyr csapata. Az immáron kiadóként is funkcionáló francia vállalat 2025-ig nyolc új játékot tervez piacra dobni.

Elden Ring - veszélyben a PS5-ös mentések

Habár fantasztikus rajtott vett az Elden Ring, a FromSoftware játéka mégsem lett teljesen hibamentes. A legnagyobb technikai baki a PlayStation 5-ös játékosokat fenyegeti, náluk ugyanis a teljes mentésük lehet a tét.

Konzolokra is betalál a Cult of the Lamb

Nincs mese, a konzolosoknak is véráldozatot kell hozniuk a szelíd bárány pokoli szektája előtt. A Massive Monster és a Devolver Digital egy új előzetessel jelentette be a teljes platformlistát.

Ingyenes spin-offot kap a Portal

Újabb játékkal bővül a Portal univerzuma, noha az elvárásainkat érdemes kordában tartani. Az Aperture Desk Job egy ingyenes munkaszimulátor lesz, ami remekül demózza majd a Steam Deck funkcióit.

A Tencent felvásárolta a 1CE-t és a Cenegát

Ismét bevásárolt a kínai techóriás. A Tencent ezúttal a 1C Entertainmentet és annak összes leányvállalatát karolta fel, beleértve a hazánkban is igen aktív játékforgalmazót, a Cenegát.

Hatalmas az érdeklődés az Elden Ring iránt

Ugyan még nincs egy napja, hogy megjelent a Souls-játékok következő evolúciója, az Elden Ring, már most óriási az érdeklődés a FromSoftware legújabb játéka iránt. A SteamDB adatai szerint egyszerre 764 ezren is játszottak már vele.

Előzetesen A Lakers-dinasztia felemelkedése

Az HBO Max hazai indulásával egyszerre mutatkozik be a Győzelmi sorozat: A Lakers-dinasztia felemelkedése című sorozat is, ami a Los Angeles Lakers Magic Johnson és Kareem Abdul-Jabbar fémjelezte időszakát mutatja be.

Steam Decken is játszható az Elden Ring

A mai nap folyamán nem csak az Elden Ring került boltokba, de elvileg az első Steam Deck-szállítmányok is útnak indultak az előrendelőkhöz. Nekik jó hír, hogy az Elden Ring biztosan futni fog a Valve hordozható PC-jén.

Társasjátékot kap a Dying Light

A Techland és a Frostpunk társasjátékát is készítő Glass Cannon Unplugged partneri megállapodást kötött, aminek értelmében a lengyel stúdió játéka, a Dying Light is saját társast kap majd valamikor.