Hírarchívum - 2022. május

Úton a Sega új retrokonzolja?

Nyakunkon a bejelentések hónapja, és úgy tűnik, idén a Sega is tartogat valamit a tarsolyában. A japán vállalat beharangozta a jövő héten érkező élő adását, ami egy izgalmas új projektről rántja majd le a leplet.

Scorn - egy sor rövid klip érkezett

Jó eséllyel hivatalosan is megmutatja magát a Scorn, de addig is érkezett egy sor rövid gameplay-felvétel, amelyeken közelebbről is szemügyre vehetjük a hátborzongató horrorjáték világát.

Hamarosan helyreállnak a Dark Souls-trilógia PC-s szerverei

...legalábbis ezt ígéri a FromSoftware, miután egy biztonsági rés miatt több mint négy hónappal ezelőtt lelőtték azokat. A stúdió szóvivője szerint úton a javítás, pontos dátumot azonban egyelőre nem közöltek.

Három klasszikussal bővült a Nintendo Switch Online kínálata

Tartogat még meglepetéseket a május. A Kirby 64: The Crystal Shards után most további három NES és SNES-klasszikus csatlakozik a Nintendo Switch Online csomagjához.

Nintendo Switchre érkezik a Star Wars: Knights of the Old Republic II

Hamarosan a Switch-tulajok kezébe is eljut a Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords. A fantasztikus szerepjáték hasonlóan kiváló folytatására ráadásul nem is kell sokat várnunk.

Bemutatkozott a Star Wars Jedi: Survivor, itt az első előzetes

Minden pletyka igaznak bizonyult, hivatalosan is bemutatkozott a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása. A Survivor alcímet viselő akciójáték öt évvel később követi Cal Kestis kalandját.

Záporoznak a pofonok a Kao the Kangaroo launch trailerén

Másfél évtized után újra akcióba lendül Kao, a harcos kenguru. Az utolsó előzetes arról tanúskodik, hogy klasszikus platformer modern rebootja nem téved messze az elődjei szellemiségétől,

Vakvágányra futott az Xbox streaming stickje

Az utóbbi hónapokban már pletykáltak róla, hogy a Microsoft egy apró streamingeszköz fejlesztésébe kezdett. Úgy tűnik azonban, hogy Xbox Cloud Gaming népszerűsítésére hivatott kütyü mégsem fog elkészülni.

Augusztusban robban be az SD Gundam Battle Alliance

Idén nyáron újra bevetésre indulnak a Mobile Suit Gundam mechái, ezúttal zsugorított formában. Az SD Gundam Battle Alliance történetében új szemszögből élhetjük át a franchise legnagyobb ütközeteit.

Neill Blomkamp rendezi a Gran Turismo-filmet

Alaposan felpörögnek a PlayStation-játékok adaptációi, akár olyan címek kapcsán is, amelyekre nem számítottunk volna. A hírek szerint a District 9 direktora, Neill Blomkamp vezényli majd a Gran Turismo mozis feldolgozását.