Hírarchívum - 2010. november

Két hónapot késik a Portal folytatása

Mégsem jelenik meg februárban a Portal 2: a Valve bejelentette, hogy két hónapot muszáj volt tolniuk az érkezési dátumon. A csúszás okára nem derült fény, a készítők viszont igyekeztek mindenkit megnyugtatni, mégpedig úgy, hogy tulajdonképpen "ez lesz a legrövidebb késés a Valve történetében".

Mozgásban a Rage iPhone-os verziója

Tegnap óta tölthető le az AppStore-ból a Rage hordozható kivetülése, a Mutant Bash TV: a játékkal iPhone-on, iPod Touchon és iPaden játszhatunk, s bár sokban különbözik a nagygépes verzióktól, első blikkre egy kifejezetten hangulatos és szép railshooterrel van dolgunk. A gameplay videókért kattints tovább!

Operation Flashpoint: Red River - az első trailer

Élőszereplős trailert kapott a soron következő Operation Flashpoint játék. Ha jól számoljuk, ez már a harmadik rész lesz, igaz, a Codemasters valószínűleg a jövőben mellőzi a számokat a sorozat részeinek címeiből, elvégre nagyüzemben, két évenként tervezi kiadni az újabb és újabb epizódokat.

HWSW: Leszakítja magáról a Vodafone a Telenort

Az év első felét jellemző hullámzást követően stabilizálódni látszódnak az erőviszonyok a mobilinternet-piac két kisebb szereplője, a Vodafone és a Telenor közt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mobilnet-gyorsjelentéséről számol be nagytestvérünk, a HWSW.

A Splinter Cell első három részét is felújítják

Korábban különféle hirdetésekből derült ki, hogy a Ubisoft a Sony példáját követve leporolná a régebbi címeit, s kicsinosítva, újra kiadná őket az újgenerációs gépekre. Ezek közül eddig a Prince of Persia trilógiát jelentették be, míg a Splinter Cell-sorozat első három részét csak most erősítették meg.

Jön a Karib-tenger kalózainak LEGO-változata

Legosítják a Pirates of the Caribbeant is, derült ki a Disney Interactive és a Traveller's Tales mai bejelentéséből: a LEGO Pirates of the Caribbean már jövő tavasszal boltokba kerül, és egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy reklámot csináljon a szintén 2011-ben érkező negyedik filmnek.

Kevin Butler autót lop az új GT5 reklámban

Kevin Butlert nem tudja megunni a Sony, ami szerencse, mert mi sem nagyon tudunk leszakadni róla. Az új reklámban a Gran Turismo 5-ről van szó, s autós képességeinek demonstrálására a Sony kamu alelnöke ellop egy platón álló vadonatúj Mercedest.

Batman: Arkham City bemutató a VGA-n

A SpikeTV idei játékdíjátadója különösen izgalmasnak ígérkezik, hiszen számos játékot itt mutatnak majd be először a fejlesztők. A Rocksteady sem akar kimaradni az izgalmakból, így itt láthatjuk először mozgásban az új Batman játékot, az Arkham Cityt is.

Új BioWare játék - friss nyomok és jelek

Tegnap elég komoly meglepetésként csapott minket tarkón a hír, hogy a BioWare látszólag a semmiből elénk rakott egy felcsigázó előzetest az új játékukból. Az internet azóta sem tudja mire vélni az eseményt, a nyomozás azonban már javában zajlik.

Video Game Awards 2010 - a jelöltek listája

Mint a téli E3-at, úgy várjuk a Video Game Awardsot, annyi érdekes bejelentésre számítunk. Persze a Spike által megrendezett díjátadó lényege ettől függetlenül még mindig az év legjobb játékainak megválasztása, úgyhogy vegyük is elő a jelöltek listáját gyorsan, nézzük meg, kik a legesélyesebbek idén!