Hírarchívum - 2010. november

Az élen nyitott itthon a Call of Duty: Black Ops

A papírforma szerint az összesített toplista élén nyitott a Call of Duty: Black Ops, miután minden platformon kiugró helyezést ért el - az új résznek egyedül a Nintendo-konzolokon gyűlt meg a baja a szokásos Mario és Sims játékokkal, de mint tudjuk, ezek a változatok kicsit mások, mint a HD-verziók.

CoD: Black Ops - megérkezett a második javítás

A Call of Duty: Black Ops PC-s verziója még az első, sebtiben kiadott patch révén sem vált tökéletessé, ennek orvoslására jött ki a Steamen a második javítás. A már régóta zavaró gikszerek kigyomlálásra kerültek mind a multiplayerben, mind a kampányban.

Megszűnnek a Halo Wars közösségi szolgáltatásai

Rossz hírre ébredhettek a fanatikus Halo Wars rajongói. Hiába számít a cím a konzol legkelendőbb valósidejű stratégiájának, a Microsoft elhintette, hogy december 15-től elveszti számos közösségi szolgáltatását a Halowars.com. Aki a ranglistán való feljebbjutást tűzte ki célul, az rosszul jár.

Mozidélután a cooltúra jegyében

Sosem titkoltuk, hogy a Gamekapocsnál a játékok mellett komolyan rajongunk a filmek világáért is, hiszen állandó Cooltúra rovatunkban mindig olvashattok a legújabb mozikról, sorozatokról, s a velük kapcsolatos eseményekről. Most nézzünk néhány előzetest a jövő év terméséről.

Gran Turismo 5 - nem lesz hosszú installálás

Már egy kezünk sem kell teljesen ahhoz, hogy meg tudjuk számolni a Gran Turismo 5 megjelenéséig hátralevő napokat. Ilyen kevéssel a boltokba kerülés előtt pedig ami az egyszeri PS3 tulajt legjobban foglalkoztatja, az a következő kérdés: mennyit kell majd a telepítéssel szöszölnöm, mielőtt végre játszhatok?

Ed Boon és a brutális videójátékok

Habár Ed Boon, a Mortal Kombat készítője kapcsán mindenki azt gondolná, hogy az úriembernek abszolút nincsenek fenntartásai a videojátékokban látott brutalitással kapcsolatban, ez mégsincs így. Legalábbis ezt mondja, ha saját termékéről, az első Mortal Kombatról kell nyilatkoznia.

PSP - már a kezdetektől halálra volt ítélve

Érdekes dolog ezt hallani a Ready at Dawn egyik munkatársától, akik pont most jöttek elő egy hatalmas PSP-s sikerjátékkal, a God of War: Ghost of Sparta című remekművel. És mégis: úgy tűnik, hogy a fejlesztők szerint a PSP már eleve halálra volt ítélve, s reménykednek a jobb folytatásban.

Miért késett ennyit a Duke Nukem Forever?

A Duke Nukem-istenség, George Broussard szerint nem azért, mert a csapat a tökéletességet üldözte. Rengeteg oka van annak, hogy tíz év alatt nem tudtak elkészülni egyetlen játékkal, de ezek legfőképpen a fejlesztők töketlenkedéseire vezethetők vissza.

Katasztrófa is lehetett volna a Gears of War

Utólag érdekes hallani Cliff Bleszinski szájából, hogy az Xbox 360 egyik legnagyobb és legnépszerűbb játéka akár katasztrófába is fulladhatott volna. A fejlesztők ugyanis nem álltak a helyzet magaslatán, amikor belekezdtek ebbe az ambiciózus projektbe, s könnyedén belebukhattak volna.

PS3-exkluzív játékot mutatnak be decemberben

Játékbejelentésre készül a Sony, ráadásul mindezt teszi úgy, hogy meg is lovagolja a Video Game Awards körülötti felhajtást, meg nem is. A Joystiq által megszerzett teaser kép szerint december 12-én várható a bemutató, és a legfontosabb: PS3-exkluzív lesz a cucc!