Hírarchívum - 2010. november

Ewokokat irthatunk a Force Unleashed II DLC-ben

Bár a Star Wars: The Force Unleashed második része nem volt olyan meggyőző, mint az eredeti játék, a LucasArts nem hagyja letölthető kiegészítők nélkül a folytatást sem. Az egyik fejlesztő elárult néhány érdekességet az IGN-nek az első DLC-ről, ők szállították az első látnivalókat is belőle.

SimCity-szerű játék érkezik a FarmVille alkotóitól

Új játékon dolgozik a Zynga, a Facebook-függő játékosok legnagyobb örömére. A CityVille-ről ugyan nem sokat tudunk, de itt már valószínűleg a játékidő nagy része nem az aratással, hanem egy város polgármesteri feladatainak ellátásával telik majd. Mi már most félünk attól, hogy mi lesz itt!

Óriási lebőgések voltak a múlt hónapban

Nem véletlen, hogy a vártnál kisebb mértékben nőttek az amerikai játékeladások, elemzők szerint egy sor húzócímnek vélt program hasalt el a kasszáknál októberben. Többek között lebőgtek a legújabb Nintendo-exkluzív címek, az új Tony Hawk-részből pedig nevetséges 3 ezer példány kelt el!

Colin McRae: DIRT 3 - előzetesen a Gymkhana

Rövid gameplay videó érkezett a Colin McRae: DIRT 3-ról, amelynek Ken Block nem csak az egyik reklámarca lesz, de az amerikai úriember szaktudásából és látványos mutatványaiból is jut majd bőven - lesz például egy Gymkhana mód, ahol az ő autós balettmozdulatait kell utánoznunk.

Dátumot kapott a Homefront is

A Kaos Studios legújabb FPS-e is a "Mi lenne ha?" kérdést fogja boncolgatni. Mi lenne, ha Észak-Korea lerohanná az Egyesült Államokat? Mi lenne, ha sikerülne megszállás alatt tartaniuk az országot? Mi lenne, ha egy maroknyi ellenálló csapat nem hajtaná meg a fejét Kim Dzsong Il előtt?

Nem ment jól az amerikai piacnak októberben

Az amerikai játék- és hardvereladásokat összesítő NPD Group közzétette az októberi jelentését, amelyből az is kiderült többek között, hogy az elmúlt hónapban nem ment olyan jól az amerikai piacnak: összesen négy százalékot estek vissza az értékesítések, még szerencse, hogy a játékok javítottak a helyzeten.

Új játékon dolgozik a BioWare, itt az első teaser

Szeretjük a decembert: jön a Mikulás, lesz karácsony, némi sansszal még hó is, sőt a Spike-féle Video Game Awards is erre a hónapra esik, ahol rendszerint egy éjszaka alatt annyi új játékot jelentenek be, hogy már-már nem bírjuk befogadni őket. Lesz új BioWare-játék is, csak szólunk.

Fable 3 - Accolades előzetes

Még mielőtt bárki megörülne annak, hogy előzetest láthat a Fable 3 új DLC-jéből, sajnos nem erről van szó. Az Accolades trailer csupán egy új kedvcsináló a Fable 3-hoz, amit valamiért csak most, a megjelenés után adtak ki. Talán a sajtóból szedett idézetek miatt.

Bővül a Blizzard főhadiszállása

A Blizzard Entertainment központja Kaliforniában eddig sem tartozott a kifejezetten kicsi komplexumok közé, ám ahogy a cég növekszik, a vezetőség úgy döntött, hogy a munkaterületnek is növekednie kell. A Blizzard ezért megveszi a szomszédos épületeket is.

Újabb fejlesztőstúdiót zár be az Activision

A Bizarre Creations mellett újabb fejek hullhatnak a porba, ám míg az Blur készítőinek felszámolását még fontolgatja az Activision, addig a Guitar Hero társfejlesztőinél, a Budcatnél már szemrebbenés nélkül húzta le a rolót. Az ok itt is a gazdasági tényezők és az erőforrások átrendezése.