Hírarchívum - 2011. november

Final Fantasy - fokozná a tempót a Square Enix

Valami van a levegőben: a múltkori kijelentés után, mely szerint a Square Enix akciódúsabb irányba menne el a Final Fantasy-sorozattal, most itt egy újabb, ami hajtépésre késztetheti a rajongókat. A fejlesztőknek szimpatikus a Call of Duty-k megjelenési üteme, ők is fokoznák a tempót.

Az új Assassin's Creed rajtolt a legjobban eddig

Az Egyesült Királyságban az Assassin's Creed: Revelations rajtolt a legjobban a sorozat történetében, eddig az orgyilkosos széria egyetlen epizódjára sem volt kíváncsiak ennyien. Érdekesség, hogy a jó eredmény annak ellenére született, hogy a játék szokatlan módon Európában is kedden jelent meg.

Ma jelenik meg a Borderlands-regény

A Borderlands sem kerülhette el a sorsát, ma kerül boltokba a méltán népszerű FPS-RPG hibrid regényváltozata, amely Roland, a katona történetét meséli majd el. Arról egyelőre nincs hír, hogy a The Fallen alcímet viselő könyv magyarul is megjelenik-e, de angolul azonnal bele is olvashattok!

Vodafone a PlayStation Vita hivatalos 3G-partnere

De nem az egyetlen, még mielőtt bárki megijedne, bár olyan nagyon nálunk nem kell megijedni speciel, mert magyarországi bejelentés egyelőre hivatalosan nincs. Azért jó tudni, hogy a nálunk nyugatibb országokban a Vodafone lesz a hivatalos 3G-s szolgáltató az új marokkonzolhoz.

Metal Gear Solid 5 - valószínűleg el kell készíteni

Habár azt reméltük, hogy hamarosan kissé konkrétabb és bővebb információkat kaphatunk Hideo Kojima mestertől, úgy látszik, erre még várni kell. Egyelőre csak azt mondta, hogy valószínűleg el kell majd készíteniük az Metal Gear Solid 5-öt, és nem tudja, ő maga mennyire lesz benne.

A britek 22 százaléka megbánta az iPhone-vásárlást

A nem létező "véletlenszerű érdekességek" rovatunk nagyon is létező új bejegyzésében arról számolhatunk be, hogy egy felmérés szerint a britek közel negyede megbánta, hogy az Apple prémium-telefonját, az iPhone-t megvásárolta. Van azért ennél több részletünk is.

Nextgen Hitman az új Square Enix stúdiónál?

Pörög a Square Enix, és hála az égnek, valami összefüggést vélünk felfedezni a jó minőségű játékok és az előbb említett pörgés között. Ennek örömére a cég Montrealban indít új stúdiót, a már létező fejlesztőcsapata mellett, így már két egész brigádjuk is lesz Kanadában.

Gyűjtői kiadás is jön a Max Payne 3-ból

Jövő tavasszal jön a Max Payne 3, s hogy némileg enyhítse a sok-sok várakozással teli hónap kínjait, a Rockstar majd egy speciális, gyűjtőknek szánt kiadást is piacra dob a játékból. A doboz tartalma gyakorlatilag poszt-Mikulásnak is beillik, van benne minden földi jó.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Nyugodtabb hét következik, bőven lesz alkalmunk bepótolni a lemaradásunk az őszvégi fennforgás közepette. Persze új játékokra ezúttal is számíthatunk, nívósabb megjelenésből viszont kevesebb lesz, és azok között is inkább DLC-ket, bővített kiadásokat találunk. Azért a PC-s Batman jó lesz.

November végén indul a Counter-Strike: GO béta

Fontos cím a Counter-Strike: Global Offensive, s mivel elég nagy e-sport potenciál van benne, fontos a következetes fejlesztés és az alapos tesztelés. Éppen ezért a Valve nem sieti el a dolgokat: az eredetileg októberre tervezett bétateszt csak november végén indul el.