Hírarchívum - 2011. november

Előzményekről szól az új Tomb Raider-film is

A Crystal Dynamics fejlesztés alatt álló Tomb Raider-játéka annyira ígéretesnek tűnik, hogy el is felejtettük, hogy közben Hollywoodban bizony egy új filmen is dolgoznak. Ami jó hír, hogy ez végre elszakad az Angelina Jolie-féle nonszensztől, bár ami azt illeti, az eddigi játékoktól is.

Nagyobb irodába költözik a Gearbox

Láthatóan jól megy a Gearboxnak, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy egy új, sokkal nagyobb irodába költözik. Legalábbis akkor, ha az új irodának helyt adó épület elkészül, ami valamikor 2013-ban esedékes. Szóval a hír címe az is lehet, hogy majd egyszer új irodába költözik a Gearbox.

20 ezer dollár támogatás kinectes fejlesztőknek

Kinect Accelerator néven indított pályázatot a Microsoft, melyben néhány kiválasztott, frissen induló cégbe fektetnének be, akiknek célja valamilyen kereskedelmben használható, kinectes szoftver kifejlesztése lenne. Jelentkezni január végéig lehet, ha esetleg valakit érdekelne.

World of Warcraft reklám Chuck Norrisszal

Éppen most lett 7 éves a World of Warcraft, s valószínűleg csak azért élhetett meg ilyen hosszú időt, mert Chuck Norris engedélyezte. Mint ahogy azért is lehet még mindig több, mint 10 millió aktív játékosa, mert Chuck Norris nem törölte le az összes karaktert egyetlen forgórúgással.

Itthon is lenyomta a Skyrimet a Modern Warfare 3

Gyakorlatilag papírforma szerint zárult a Call of Duty: Modern Warfare 3 és a The Elder Scrolls V: Skyrim megjelenésének hete, a két játék aratott le minden babért, de ahogy például az Egyesült Királyságban, úgy nálunk is az új Call of Duty diadalmaskodott a Skyrim felett végül.

A héten javítást kap a PC-s Battlefield 3

Megannyi rajongói kívánalom után a DICE lassan révbe ér az első, jelentősnek titulált ragtapasszal - ez elsőként a PC-s játékosokat érinti. Számos stabilitási problémát javítanak és változtatnak a fegyver-balanszon, de a sokat szidott Battlelog is látványos finomításon megy majd keresztül.

The Last Story - itt az első európai trailer

Minden egyes alkalmat meg kell becsülni, amikor egy alapvetően japánföldre szánt RPG a nyugati országokban is tiszteletét teszi. S egy JRPG igazán a Nintendo gépén érzi igazán jól magát - lássuk, hogyan próbálják elnyerni az európai rajongók kegyeit a médiakampány első felvonásában.

Nem szimpla port lenne a konzolos Diablo 3

A Blizzard színeiben tetszelgő Jay Wilson leült egy kicsit csevegni a Game Informer magazinnal a Diablo 3 esetleges konzolos verziójáról. Ha elkészülne, akkor tuti, hogy alapból úgy építenék fel, mintha eredetileg is konzolokra érkezett volna. Nem egyszerű portot kapnánk.

Lezárult a Dragon Age: Redemption websorozat

Alig hat epizódot ért meg a Bioware megbízásából leforgatott, élőszereplős websorozat, a Dragon Age: Redemption. Felicia Day formálta meg a játék DLC-jében is látott karaktert, Tallist, így közelebbről is megismerkedhettünk céljaival és küldetésével.

Modern Warfare 3 - lecsapott a bankalapács

Úgy látszik, nem csak a levegőbe beszélt az Infinity Ward, amikor azt mondta, hogy nem tolerálja a csalást a Modern Warfare 3 multiplayerében. Ennek okán, több mint 1600 olyan játékos hozzáférését törölte, akik nem megengedett eszközökhöz nyúltak. S még nincs vége.