Hírarchívum - 2011. április

Konzolokra is ősszel jön a Jurassic Park

Az ugyan eddig sem volt titok, hogy a Jurassic Park előbb-utóbb a konzolokon is tiszteletét fogja tenni, a Telltale azonban egészen eddig semmi konkrétumot nem közölt ezekkel a verziókkal kapcsolatban. Most, hogy a PC-s megjelenést eltolták, együtt mutatkozhat be mindegyik változat.

HWSW: Már telefonról is elérhető a Google Docs

A Google egyre erőszakosabban igyekszik a Microsoft irodai szoftvercsomagját támadni, a most bejelentett Google Docs for Android pedig komoly fegyvertény a harcban. Az új alkalmazás felülete szép, gyors és nagyon hatékony lett, olvasható nagytestvérünk, a HWSW hasábjain.

Kiszivárgott: jön a Need for Speed: The Run

Ugye nem felejtettétek el, hogy idén két Need for Speedet is kapunk? A Shift 2 a múlt hónap végén jelent meg, s itt az ideje, hogy lássunk valamit az őszi játékból is. Legalábbis ezt gondoljuk mi, az Electronic Arts valószínűleg nem szerette volna, ha most látható trailer ilyen hamar nyilvánosság elé kerül.

Jövő héten állhat helyre a PlayStation Network

Valóságos pokoljárást él át a Sony, a PlayStation Network leállása és az adatlopások óriási fejfájást okoznak neki, és az ügy anyagi vonzata is hatalmas lehet. Becslések szerint több milliárd dollárt bukhat a vállalat, a részvényei 5 százalékot zuhantak - ha minden jól megy, jövő héten állhat helyre a rendszer.

Lucy Lawless és a Hunted: The Demon's Forge

Úgy tűnik, hogy Lucy Lawless vonzódik a sci-fi és a fantasy dolgokhoz. Az egykori Xéna fontos szerepet játszott napjaink legjobb sci-fijében, a Battlestar Galacticában, most pedig az ígéretes Hunted: The Demon's Forge-hoz kölcsönzi bársonyos hangját. Ebből kaphatunk most egy kis ízelítőt.

Lelőtték az új Civilization Revolutiont és Pirates 2-t

Titokban készültek, titokban is váltak meg tőlük. A Firaxis két nagyobb címét is folytatni szerette volna, ám később néhány munkatárs életrajzából derült ki, hogy a projekteket azelőtt lezárták, hogy egyáltalán bemutathatták volna őket. A Revolution és a Pirates! folytatásának lőttek, új játékkal viszont készül a csapat.

Dead or Alive 5 - gondolkoznak rajta

Öt éve nem volt igazi, nagykonzolos Dead or Alive, ezért úgy látszott, hogy az egykor szebb napokat is megélt verekedős sorozat végleg meghal. Aztán a Nintendo 3DS megjelenése új életet lehelt a sorozatba, így felmerül a kérdés: vajon kapunk valamikor egy igazi folytatást is?

Unreal 3 motort vásárolt a LucasArts

Ha nem is történelmi pillanat, de mindenképpen jelentős változás a cég életében, hogy leváltják az eddigi sajátfejlesztésű játékmotort, s a helyére a legfrissebb Unreal Engine 3 technológiát teszik. Ez egyben az is jelenti, hogy a LucasArts a konzolokon és a PC-n kívül a mobil platformok irányába is kacsintgat.

Deus Ex: Human Revolution - interjú a készítőkkel

Újabb videointerjú érkezett, ezúttal a Deus Ex: Human Revolution van terítéken. A Warren Spector által útnak indított sorozat új tagja ugyan előzmény lesz, azonban a játékmenetben visszaköszönnek majd a korábbi játékok sajátosságai, köztük a különféle implantátumok is.

További Warhammer 40.000 játékok a THQ-tól

A Warhammer-rajongók megnyugodhatnak: a következő években is meg fogják kapni az adagjukat, legalábbis ha a THQ-n és a Warhammer-jogokat birtokló Games Workshopon múlik, a két cég ugyanis éppen most hosszabbította meg a kettejük között eddig is kiválóan működő kapcsolatot.