Hírarchívum - 2011. április

Végéhez közelít a Diablo 3 fejlesztése

Nem csak azért jó dolog Amerikában újságírónak lenni, mert olyan legendás lapoknál dolgozhat az ember, mint a New York Times, hanem azért is, mert ha a munkahelyéről hazaugrik Kaliforniába a családhoz, akkor útba ejthet olyan helyeket, mint a Blizzard főhadiszállás. Emberünk ugyanis pont ezt tette.

Még egy hónapot késik a F.E.A.R. 3

A Duke Nukem után egy másik FPS igyekszik nevezni a világ legtöbbet halogatott játéka címre: habár a F.E.A.R. harmadik részét mindig csak néhány hónappal csúsztatták el, úgy tűnik, hogy a hőn áhított megjelenés mindig egyre távolabb kerül, ahogy már éppen a markunkban éreznénk a játék dobozát.

El nem készült játék miatt perlik Beyoncé-t

Úgy tűnik, hogy elindult egy játék fejlesztése, melynek főszereplője a népszerű énekes-popsztár, Beyoncé lett volna, ám látszólag ebből a hölgyeménynek menet közben elege lett, és kiszállt az egész projektből, aminek következtében a fejlesztőcsapat most perbe fogta őt, tisztes mennyiségű pénzre számítva.

Eredetileg előzménynek készült a Portal 2

Sokszor el sem tudjuk képzelni, hogy egy játék a kezdeti ötletek után mennyi különböző variáción megy keresztül, mire a végleges termék a boltokba kerül. Most kiderült például, hogy a Portal 2 eredetileg előzmény lett volna, egészen más főszereplővel, történettel és hangulati elemekkel.

Bemutatkozik az Asura's Wrath

Milyennek tűnik az Asura's Wrath? Nos, ez nehéz kérdés, és ennek megválaszolásában a most közzétett bemutatkozó előzetes sem segít túl sokat. Elmebeteg - igen, ez egy jó szónak tűnik rá. Véres - ez is. Cool? Minden bizonnyal, de inkább nézzétek meg szépen magatoknak.

Thief 4 - teljes gőzzel elindult a fejlesztés

Habár azt gondoltuk volna, hogy már régóta ráfeküdt az Eidos Montreal az új lopakodós játék fejlesztésére, valójában úgy tűnik, hogy csak most, a Deus Ex: Human Revolution fejlesztésének végén vetődtek rá teljes gőzzel a Thief-legenda feltámásztására. Pedig a két projektnek semmi köze egymáshoz.

Nyáron jön John Romero új Facebook-játéka

Az egykori FPS-legenda játéktervező manapság már kissé más áramlatok mentén hajózik. Kihasználva a közösségi játékok egyre növekvő népszerűségét, az úriember hamarosan megjelenteti a második általa tervezett Facebook-játékot, mely a Cloudforest Expedition névre hallgat.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ez a hét sokkal lazább lesz, mint az előző, de pihenni is kell, ugye. Az önjelölt szuperhősök azért jól fogják magukat érezni, úgy néz ki, a teniszfanatikusok is megtalálják majd a számításukat, és ha mutánsok főszereplésével készült Diablo-t kerestél, akkor is jól fog telni a heted.

Call of Juarez: The Cartel - előzetesen a történet

A vadnyugat szellemiségét, a bosszúvágyat és a tűzpárbajokat a modern korban sem kell nélkülöznünk a mexikói drogkartellel vívott harc során. Három hős, eltérő céllal és világszemlélettel áll szembe a nagyvárost megfertőző szervezett bűnözéssel. Új trailert kapott a Call of Juarez: The Cartel.

Masszív frissítéssel térhet vissza a PSN

Nem csupán a már hangoztatott támadható rés befoltozásával térhet vissza a PlayStation Network, hanem a felhasználók körében már régen áhított új funkciókkal bővülhet a szolgáltatás, mintegy engesztelésképpen. A legfontosabb újítás a cross-game chat és a video chat bevezetése lehet.