Hírarchívum - 2011. június

Úton a negyedik CoD: Black Ops DLC?

Nincs megállás a hadigépezetben. Alig jelent meg tegnap az Annihilation csomag, a Treyarch már utalt rá, hogy nem ez lesz az utolsó letölthető tartalom a sorban. Való igaz, miért is állnának meg háromnál? Hiába szidják sokan ezt a modellt, azért igen-igen sokan megvásárolják a bővítményeket.

A Bodycount trailerek párban járnak

Agyatlanul húzogatni a ravaszgombot felemelő érzés Stuart Black szerint, a designer anno a Black című FPS-eposzért felelt. A Codemasters újra elővette a receptet, hogy golyózáporral, robbanásokkal és ellenségek hadával adózzon a fegyverpornó szellemiségének.

Nem lehet törölni az új Resident Evil mentéseit

Kisebb érdekesség ütötte fel a fejét a pénteken megjelenő Resident Evil: The Mercenaries 3D kapcsán: mint kiderült, a játék mentéseit nem lehet letörölni. Bár a Capcom tagadja, nagyon úgy néz ki, hogy a kiadó a használt játékokkal való kereskedést akarta megakadályozni ezzel a lépéssel.

Az Xbox Live-on júliusban indul a nyár

A Microsoft július közepén indítja el a már szokásosnak mondható Summer of Arcade akcióját, melynek időtartama alatt minden héten kapni fogunk egy-egy nagyon jó, vagy legalábbis annak mondott játékot az Xbox Live Arcade-re. A sort a Bastion nyitja, a befejezés az új Toy Soldiersé.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Egyelőre nem akar elkezdődni az uborkaszezon, még mindig van olyan cím vagy DLC, amit feltétlenül érdemes lesz kipróbálni a hét folyamán - persze csak ha megnézted az új Transformers-mozit. Végre lesz új 3DS-megjelenésünk is, ezúttal nem kisebb cím érkezik a gépre, mint a Resident Evil: The Mercenaries 3D.

Ingyenes shooter lesz a Tribes: Ascend

A kultikus multiplayer FPS-széria valaha szebb napokat is megélt már, amivel évekkel ezelőtt kiemelkedett (pl. a jetpackes repkedés) már nem számítanak olyan húdenagy extráknak a felhígult mezőnyben. Érezték is a friss epizód fejlesztői, hogy a sikerhez ingyenessé kell tenniük a Tribes: Ascendet.

Shift 2: Unleashed - ingyenes DLC-k PC-re

Az EA foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy minél több játékossal megkedveltesse az Origin nevű szolgáltatását. A Shift 2 Unleashed két DLC-je például ettől a héttől teljesen ingyenesen elérhető az alapjáték tulajdonosai számára, holott Xbox Live-on még mindig 800 MS pontba kerül.

Guild Wars 2 - víz alatti csihipuhi-montázs

Ahogy arról a múlt hétvégén beszámoltunk, az ArenaNet hatalmas tenger alatti világot kreált a Guild Wars 2-ben, melyet a játékosok egy speciális légzőkészülék segítségével be is barangolhatnak. Egyedi küldetések szólnak ide, vízi szörnyekkel, fulladás nélkül. Lássuk mozgásban is!

Folytatja az Anonymous a LulzSec harcát

Miután a LulzSec hivatalosan is letette a lantot az ötvennapos ámokfutás után, a hackercsoport magva nem akar kényszerpihenőre vonulni, s helyette a Sony-gyűlölők táborában, az Anonymous csoportnál állnak ki az eszméikért. Nincs tehát végre a behatolásoknak, nem unják meg egy jó darabig.

Sony: nincs még veszve a Sorcery

Nem kell megijedniük azoknak, akik potenciált látnak a tavalyi E3-on bejelentett Sorceryben. A Sony megnyugtatott mindenkit, hogy a PlayStation Move-ot varázslópálcává alakító, egyik leginnovatívabbnak ígérkező mozgásérzékelős cím még nem tűnt el a süllyesztőben.