Hírarchívum - 2011. július

Kulisszák mögött a Halo: Anniversary Edition

Most, hogy a Bungie lelépett a Microsofttól, az hű bérmunkásainak, a 343 Industriesnek adta a Halo frencsájz jövőbeli sorsát. Elsőként megkapjuk ugye a Combat Evolved HD remake-jét, mely nem csupán a HD-felbontást jelenti, hanem magát a grafikai minőségét is. Fejlesztői diskurzus következik!

The Darkness II - limitált lesz a szívek száma

A sötétség erőivel lepaktált főhősünk, Tommy csak akkor használhatja a fekete lyukra keresztelt - a második részben is visszatérő - speciális képességét, ha szorgalmasan felszedegeti a halott ellenfelek szívét. Nem lesz ilyen könnyű, hiszen a szívek egy idő után eltűnnek.

Deus Ex: Human Revolution - így fest a harc

Nem maradtunk sokáig új Deus Ex kedvcsináló nélkül - reméljük, mire a játék megjelenik, azért marad még némi újdonságérzet. A fejlesztők beszéltek már a környezetről, a történetről, most viszont sokkal feszesebb mézes bödönbe csöppenünk: lássuk a jobbnál-jobb harci fortélyokat!

Dishonored - nem korlátozzák a döntéseinket

Az Arkane Studios frissen bejelentett játéka számos RPG-elemre támaszkodik, hiszen a francia csapat hagyományai ezt már szinte megkövetelik. Harvey Smith direktor elmondta, hogy a lopakodós akciójáték remekül összerakott képességeket ad a játékosok kezébe.

Még sehol nem tart a Tekken X Street Fighter

Még mielőtt mindenki pánikba esne, itt most nem a Street Fighter X Tekkenről van szó, mert az viszont nagyon is jól halad. (Nem hibáztatunk senkit, ha esetleg összekeverné a címeket.) Nos, a Tekken producere most elmondta, hogy a Tekken X Street Fighter még sehol nem tart.

Januárra lőtték be a Final Fantasy XIII-2-t

Elképzelhető, hogy a tizenhárom után még létezik olyan ember, aki nem veszítette el a hitét a Final Fantasy-sorozatban, így az ő kedvükért rendületlenül adjuk a híreket a folytatásról. Ezúttal például megvan a nagyjából konkrét megjelenési dátum is, ami ráadásul nem évekre van innen.

Külsős fejlesztőt is kaphat az Elder Scrolls

Legalábbis a Bethesda nem zárja ki, hogy a jövőben rajtuk kívül más is fejleszthet majd Elder Scrolls-játékot, ahogy láttuk azt a Fallout 3 és a Fallout: New Vegas viszonylatában. Persze azért az Elder Scrolls mégiscsak a Bethesda saját gyermeke, így igyekeznek vigyázni rá.

Lara Croft egyre kevésbé érdekelte az embereket

Ezért döntött úgy a Crystal Dynamics, hogy nem csak teljesen újraindítja a sorozatot, de Lara karakterén is komoly változásokat eszközöl. A stúdió fejlesztői szerint ugyanis Lara egyre inkább eltávolodott az emberektől, és ebből kifolyólag nem nagyon lehetett azonosulni vele.

Pénteken jön az EDF: Insect Armageddon

Olcsó játéknak híg a leve. Vagy valami ilyesmi a mindenki által ismert közmondás, de felmerül a kérdés: vajon igaz-e mindez a Earth Defense Force: Insect Armageddon címen futó shooterre? Nos, pénteken megjelenés, így a frissen kiadott felvételből mindenki kikövetkeztetheti magának.

Könyv készül a Battlefield 3 alapján?

Az Electronic Arts több százmilliós marketingháborúról ábrándozik a Battlefield 3 és a Call of Duty: Modern Warfare 3 kapcsán, marketingeszköznek pedig bármi elmegy: a képregények, a filmek vagy akár a könyvek is - furcsa módon, az EA az utóbbit választotta a Battlefield 3 promózására.