Hírarchívum - 2014. január

Game of Glens - a Crackdown fejlesztőitől

Habár a Ruffian Games reggeli Twitter-bejegyzése alapján úgy tűnt, hogy ma a Crackdown 3-at jelentik be, nem így lett. A Game of Glens a skót felföldön játszódik, ügyességi és taktikai elemek keverednek benne.

20 millió eladott példánynál jár a Skyrim

A Bethesda örömmel jelentette be, hogy a The Elder Scrolls V: Skyrim újabb mérföldkőhöz érkezett: a szerepjátékból eddig 20 millió példány talált gazdára 2011 novembere óta. A cím sikere töretlen.

A Microsoft megvette a Gears of War-jogokat

A redmondiak rátették a kezüket a Gears of War-frencsájzra, így mától nem az Epic Games élvez teljhatalmat felette, hanem a Microsoft Studios. A széria fejlesztését a Black Tusk Studios veszi át.

Final Fantasy XIV - megvan a PS4-es dátum

Habár a Square Enix már tavaly decemberben megerősítette, hogy áprilisban landol a boltokban a Final Fantasy XIV: A Realm Reborn PS4-es változata, napra pontos dátummal csak most állt elő. Lesz gyűjtői kiadás is.

R-Kaid Revelation - a stílusos gamer PC

Az R-Kaid Revelation fantázianevet viselő gépcsodát a svéd Love Hulten álmodta meg, és ha a nosztalgiafaktor terén erős PC-ket vesszük, valószínűleg az egyik legstílusosabb darab, amit valaha láttunk.

Quadrant - már megint egy ijesztő indie cím

A független HKFiftyOne Games első játéka a Quadrant lesz, amely egy belső nézetű túlélő horror. Az anyagból már megérkeztek az első teaserek, és ezek alapján tényleg ijesztőnek tűnik!

Neill Blomkamp is a Halo-sorozaton dolgozik?

A pletykák szerint a District 9-ról és az Elysiumról ismert Neill Blomkamp rendezi majd a Steven Spielberg-féle Halo-sorozat pilotját, igaz, a híreket még senki nem erősítette meg hivatalosan.

Steam - lemondhatod az előrendelésed

Mármint eddig is megtehetted, azonban a dolog egyáltalán nem volt egyértelmű, és főleg nem egyszerű: a lényeg, hogy mostantól egyetlen gombnyomással lemondhatod az előrendelésed, és visszakaphatod a pénzed.

Bemutatkozik a Monster Hunter 4 Ultimate

Noha még a Monster Hunter 4 sem jelent meg Európában, nagyon úgy tűnik, hogy már nem is fog: a Capcom bejelentette a Monster Hunter 4G-t, ami Monster Hunter 4 Ultimate címmel érkezik majd hozzánk.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A heti játéktermés már majdnem megüti az elégséges szintet: megjelenésből ugyan a korábbiakhoz képest viszonylag sok van, valódi újdonságot csak elvétve találunk. Nézzük!