Hírarchívum - 2016. január

Tavasszal költözik PS4-re a Valkyria Chronicles

A Sega egy új trailer társaságában jelentette be, hogy tavasszal jelenik meg PlayStation 4-re a Valkyria Chronicles felújított változata. Ezt év végén egy spin-off epizód követi majd.

Levették a Steamről az új Five Nights at Freddy'st

Új fejleményekkel szolgálhatunk a Five Nights at Freddy's World ügyében: a játék alkotója, Scott Cawthon tegnap úgy döntött, hogy leszedi a Steamről a munkáját, a korábbi vásárlóknak pedig visszautalja a pénzét.

Quantum Break - újabb jel, hogy jöhet PC-re

A Microsoft az elmúlt hónapokban ráfeküdt a PC támogatására, és bár a Quantum Break számítógépes változatát pont nem jelentették be, azt sosem zárták ki a készítők, hogy később erre is sor kerülhet.

Májusban jön az új Resident Evil

Új információkat és látnivalókat kaptunk a Resident Evil multiplayer-orientált mellékágáról, az Umbrella Corpsról. Kiderült továbbá, hogy a játék még tavasszal megjelenik, valamikor májusban csaphatunk le rá.

Egy zászló alatt egyesítik a PlayStation-csapatokat

Egy részlegbe szervezi a Sony a Sony Computer Entertainmentet és a Sony Network Entertainmentet, a központosítás miatt pedig több vezető is új pozíciót kap a cégnél. A cél? Tovább erősíteni a PlayStationt.

Okhlos - az ókori anarchiaszimulátor

Új pixelgrafikás játékkal rukkolt elő az argentin Coffee Powered Machine, amelyben az ókori görögök fellázadását kell levezényelnünk az elnyomó istenekkel szemben.

Egyre nagyobb üzlet az eSport

A vártnál lényegesen nagyobb volt tavaly az eSporthoz köthető forgalom, és a szegmens növekedése várhatóan a következő években is lendületes marad. Az egymilliárdos álomhatárt 2019-ben léphetjük át.

Itt az első videó a Platinum Tini Nindzsa-játékáról

Valószínűleg a világ legrosszabb titka volt a Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan készülte, aminek még az első előzetese is idő előtt került ki az internetre. Sebaj, most már hivatalos: Tini Nindzsa-játékon dolgozik a Platinum.

Készül a Her Story második része

A független fejlesztésű Her Story óriási sikert aratott tavaly, és a játékot kitaláló Sam Barlow már be is jelentette, készül a második rész. Egyelőre az előkészületeknél tart az úriember.

Ingyenes sztorikiegészítőt kap a Street Fighter V

A sorozat történetében először egy komolyabb sztorimódot is kap a Street Fighter V, nagy kár azonban, hogy azt csak kiegészítőként kapjuk meg, jó pár hónappal az alapjáték megjelenése után.