Hírarchívum - 2016. március

Megjelent az Oculus Rift

Történelmi pillanaton vagyunk túl, a gyártó elkezdte leszállítani az egyik leginkább várt VR-headsetet az előrendelőknek. Elsőként azok kapják meg, akik támogatták a Kickstarter-kampányt. Az Oculus Rift 30 nyitójátékkal startolt el.

PC-vel is használhatjuk majd a PlayStation VR-t?

A Sony már most előrebocsátotta, hogy nem láncolják majd a PlayStation 4-hez a PlayStation VR-t, és elképzelhető, hogy a jövőben a PC-sek számára is hozzáférhetővé teszik a kiegészítőt.

Rekorddal rajtolt a Batman v Superman

A kritikák ellenére rengetegen váltottak jegyet a Batman v Superman: Dawn of Justice-ra, sőt még egy rekord is összejött a mozinak, ugyanis egy szuperhősös film sem kezdett még ilyen jól.

Újabb ízelítő a Trónok harca folytatásához

Új reklám érkezett a Trónok harca hatodik évadához, amely a rövidsége ellenére is tartogat néhány olyan snittet, amelyet eddig nem láthattunk. Kevesebb, mint egy hónap, és kezdődik is!

Méretes csomaggal érkezik a HTC Vive

Jövő héttől kezdik el kiszállítani az első HTC Vive-okat, úgyhogy éppen időben árulták el a készítők, hogy mi mindent rejt majd a VR-szemüveg méretes doboza. Kattints a pontos felsorolásért!

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Kapunk még egy nagy adag játékot így március végére, ráadásul az Oculus Rift is a héten rajtol, úgyhogy biztosan nem fogunk unatkozni. Jön a Gravitáció játékváltozata, és a Telltale sorozatai is folytatódnak!

Ilyen lesz az új Contra

Habár a rajongók régóta követelik a Konamitól, hogy hozza vissza a Contra-sorozatot, a kiadó nem kívánja különösebben megerőltetni magát. A sorozat következő képviselője például egy remaster lesz, és csak Kína kapja meg.

Elkészült a Ratchet & Clank

Csodálatos hónap vár a Ratchet & Clank-rajongókra, elvégre mozikba kerül a várva-várt filmadaptáció, és a rebootolt játék is megjelenik. Ez gyakorlatilag biztos, a készítők már bejelentették, hogy befejezték a munkálatokat.

DayZ - így fut majd DirectX 11 alatt

Ahogy azt már megírtuk, a Bohemia Interactive gőzerővel dolgozik a DayZ DirectX 11-es változatán, most pedig érkezett egy videó, amelyen tovább mutogatják, hogyan fut majd a játék új verziója.

David Hayter: a Konami korábban is lecserélt volna

Nagy felzúdulást váltott ki a Metal Gear Solid-rajongók körében, mikor kiderült, hogy az ötödik felvonásban nem David Hayter adja majd a hangját Big Bossnak, pedig úgy tűnik, a Konami már régóta meg akart szabadulni a színésztől.