Hírarchívum - 2020. október

Váratlan frissítés gyorsítja a PS4 töltőképernyőit

Nem számítottunk arra, hogy a PlayStation 5 megjelenése előtt újabb technikai frissítéseket kapnak a PS4 régebbi játékai, de a The Last of Us: Remastered és az Until Dawn töltőképernyőit lerövidítő patcheknek csak örülni tudunk.

Brit toplista: nem talált kihívóra a FIFA 21

Kimondottan eseménytelen hetet tudhatunk magunk mögött, így nem lepődhetünk meg azon sem, hogy az örök népszerűségnek örvendő FIFA-széria legújabb darabja zsinórban harmadjára vitte el a brit eladási lista aranyérmét.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten hivatalosan is kezdetét veszi az őszi csúcsszezon. Habár az új konzolgenerációval érkező igazi játékdömpingre még várnunk kell egy keveset, egy-két komolyabb megjelenést már most, október utolsó hetében is elcsíphetünk.

Tombol a halloween a videojátékokban

Jövő hét szombaton hivatalosan is beköszönt az ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep, a Halloween, amit a különböző játékok is előszeretettel ünnepelnek meg. Ezekből igyekeztünk most egy csokorba szedni néhány példát.

Így búcsúszik a PlayStation Access a PS4-től

Egy igazi nosztalgiabomba-videóval köszön el a PlayStation hivatalos brit YouTube-csatornája, a PlayStation Access a PS4-től, akik egy-egy másodpercet vágtak össze az elmúlt generáció legmeghatározóbb játékaiból egy nagy montázsba.

Spider-Man: Miles Morales - még több gameplay

A Game Informer után ezúttal az Eurogamer szállította a következő játékmenet-felvételt a Marvel's Spider-Man: Miles Moralesből, amelyben bár akadnak ismerős jelenetek, szerencsére pár vadonatúj képsort is megcsodálhatunk.

Fallout 76 - bevonul a Brotherhood of Steel

Még idén decemberben csatlakozik a Brotherhood of Steel frakció a Fallout 76 univerzumához, amivel együtt egy vadonatúj, a szervezethez szorosan kapcsolódó küldetéssorozat is kezdetét veszi.

Bemutatkozott az Arkham Horror: Mother's Embrace

Nemrég jelentette be az Asmodee Digital, hogy videojátékos formába manifesztálódik a Mansion of Madness-társasjátékszéria. Az első képek alapján az Arkham Horror: Mother's Embrace egy hamisítatlan lovecrafti kaland lesz.

Hatalmas siker a Darkest Dungeon-társasjáték

A hét közepén rajtolt el a Darkest Dungeon: The Board Game Kickstarter-kampánya, ami elképesztő sikernek örvend, hiszen alig egy nap leforgása alatt több mint egymillió dollárral lépte túl az eredetileg megjelölt összeget.

Game of the Year Editiont kap a Sekiro

Hamarosan egy jókora frissítés érkezik a FromSoftware legutóbbi játékához, a Sekiro: Shadows Die Twice-hoz, aminek örömére a kiadó egy Game of the Year Editionbe csomagolja az akció-RPG-t.