Hírarchívum - 2020. február

R6: Siege - a fejlesztők nyitottak az ingyenességre

Az eredetileg még 2015-ben elrajtolt játék az ötödik évében is sorra dönti a népszerűségi rekordjait, és a készítők friss nyilatkozata szerint az esetleges free-to-play üzemmódba kapcsolás majd csak olaj lesz a tűzre.

Végre mozgásban az Endzone - A World Apart

Idén tavasszal megnézhetjük, hogy hova vezethet az atomháborúval megspékelt globális felmelegedés, ugyanis pár hónap, és érkezik az Assemble Entertainment posztapokaliptikus városépítő játéka.

A Square Enix és a Capcom sem megy a PAX Eastre

Miután korábban a Sony lemondta a részvételét a bostoni PAX Eastről, most két újabb nagy kiadó csatlakozott hozzá. Sem a Square Enix, sem a Capcom fejlesztői nem vesznek részt a rendezvényen, bár nem minden programjuk marad el.

A Spiritfarer rajzfilmes köntösben mesél a halálról

A Spiritfarerben az elhunytak hajójának igazgatása lesz a feladatunk. Míg Stellar és cicája a szellembarátaik utolsó kívánságait teljesítik a misztikus tengeren, megtanulják, milyen fontosak az emlékek, és hogyan engedjék el a szeretteiket.

Végre teljes játékként jelenik meg a Black Mesa

Tizenöt évnyi fejlesztés és ötévnyi korai hozzáférés után a rajongói Half-Life-játék, a Black Mesa, végre önálló játékként is elkészült. Még a Half-Life: Alyx március végi megjelenése előtt kezünkbe vehetjük.

Az EA és a Kojima Productions is kihagyja a GDC-t

A kínai koronavírus-járvány egyre komolyabb hatást gyakorol a videojáték-ipar rendezvényeire. Miközben a héten kezdődő PAX East is veszít a résztvevőiből, a márciusi GDC-től is egyre többen maradnak távol.

Streets of Rage 4 - videón a négyfős co-op

Két éve várják a rajongók a Streets of Rage-sorozat visszatérését, és a negyedik rész a küszöbön is van már. A legújabb játékbemutatóban az egyik újonc karakterre és a multiplayerre vethetünk pár pillantást.

Halo 3 - egy Xboxot is lezúztak a szebb hangzásért

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a Halo-széria fejlesztői minden egyes epizód készítése során kiemelt precizitással kezelték a hangokat, azt viszont talán senki sem gondolta volna, hogy ehhez egy Xboxot vertek szét kalapáccsal.

Smart Delivery-támogatással jön a Cyberpunk 2077

Alig pár órája jelentette be a Microsoft, hogy az Xbox Series X érkezésével bevezeti az úgynevezett Smart Delivery opciót - a Cyberpunk 2077 máris csatlakozott a cross-buy-kompatibilis játékok listájához.

Hamarosan még szebb lesz a The Witcher 3

Korábban már többször is beszámoltunk a rajongói fejlesztésű The Witcher 3 HD Reworked projektről, mely a játék grafikáját dobja majd fel magasabb felbontású textúrákkal. Az új trailer mellé ezúttal dátumot is kaptunk.