Hírarchívum - 2022. március

Unalmukban kezdtek új játékba a Sierra alapítói

Ken és Roberta Williams, a Sierra Entertainment alapítói húsz éve élvezik a megérdemelt nyugdíjaséveket, ám a koronavírus-járvány alatt annyira unták magukat, hogy úgy döntöttek, remake-elik a Colossal Cave Adventure-t.

A Sony megvette Jade Raymond stúdióját

Jade Raymond egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy a Sony segítségével saját stúdiót nyit. A Haven fennállásának első évfordulóján ez a kapcsolat még szorosabbá vált, hiszen a Sony fel is vásárolta a csapatot.

Godfall - áprilistól Xboxon is

Hamarosan véget és a Godfall PlayStation- és Epic-exkluzivitása, így végre új platformokra is ellátogathat a Counterplay Games looter-slashere. A Godfall: Ultimate Edition minden eddigi extrát és kiegészítőt tartalmaz majd.

Frissítve: Warzone - átalakul Rebirth Island

Jókora változtatásokra számíthatnak a napokban a Call of Duty: Warzone játékosai. A hírek szerint a battle royale-játék kisebb, pörgősebb pályája, a Rebirth Island hamarosan komoly ráncfelvarrást kap.

Hivatalos: készül az új The Witcher-játék

Eddig is sejthettük, hogy a CD Projekt RED nem hagyja parlagon a legsikeresebb sorozatát, ma azonban megérkezett a hivatalos bejelentés is: már készülőben van a The Witcher-sorozat következő felvonása, amelyet az Unreal Engine 5 hajt majd.

Humble Bundle - 10 millió dollárral Ukrajnáért

Máris óriási sikert aratott a Humble legutóbbi játékcsomagja. A 40 dollárért megvásárolható bundle összesen 123 játékot tartalmaz, a bevételei pedig teljes mértékben az Ukrajnát támogató segélyszervezetekhez jutnak majd.

Hatalmas review bombing érte a Gran Turismo 7-et

Hiába lett egy kimagaslóan fantasztikus játék a Gran Turismo 7, a szimulátor mégis a legalacsonyabban értékelt PlayStation-exkluzív lett a játékosok szavazatai szerint a Metacriticen. Mindezért pedig a játékbeli pénzszerzést lelassító frissítés a felelős.

Elképesztő látványvideót villantott a Unity

A Unity csapata lerántotta a leplet a játékmotor legújabb látványbemutatójáról. Az Enemies nevezetű projekt bemutatja, milyen lélegzetelállító részletességgel renderelhetők a valósághű emberi és környezeti modellek.

Egy időre kivették az építkezést a Fortnite-ból

Érdekes mechanikai változtatással rajtolt el a Fortnite új évada, hiszen a készítők az első néhány napra letiltották a battle royale egyik legfontosabb játékelemét, az építkezés lehetőségét.

Brit toplista: még mindig vezet a Gran Turismo 7

Harmadik hete vezeti a brit játékeladási toplistát a Gran Turismo 7, miközben a Switch-játékok egy kiadós akciózásnak köszönhetően tudtak megtáltosodni. A Stranger of Paradise csak a nyolcadik lett.