E3 2015: Íme, az expó legjei - szerintünk

  • Írta: Gamekapocs
  • 2015. június 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Melyik volt a legjobb játék? Min lepődtél meg a leginkább? Miben csalódtál a legnagyobbat? Ezekre a kérdésekre válaszoltak a Gamekapocs szerkesztői az E3 után, ha kíváncsi vagy a véleményünkre, erre fáradj!

A kérdésekre ezúttal egyenként válaszoltunk, alább ábécé-sorrendben mondjuk el a véleményünket.

Arell

A legjobb játék az E3-on: Mikor 1986-ban a Bethesda Softworks megalakult, talán még senki nem gondolta, hogy 2015-ben a cég még létezni fog. Idén azonban a csapat már saját sajtókonferenciát is tartott, melynek sztárja, a Fallout 4 számomra egyértelműen megadta az alaphangot az egész idei E3-nak. Bizony, nehéz lesz kivárni, hogy az 50-es, 60-as évek dallamainak miliőjében novemberben végre újra elmerülhessünk a posztapokaliptikus Egyesült Államok kietlen romvidékében.

A legnagyobb csalódás: The Last Guardian. Lassan peregnek a szemcsék a Sony homokórájában, mely az évek során bizony alaposan betemette a 2007-ben indított projekt fényesnek ígérkező imázsát, ami még a játék PS4-re történt újraírása mellett is erősen érezhető. Ráadásul a megjelenés még jövőre sem száz százalék. Sajnálatos.

A legnagyobb meglepetés: Mass Effect: Andromeda. Érdekes a "meglepetés" szót használni a címmel kapcsolatban, mégis így teszek. Meglepett ugyanis, hogy a néhány héttel korábban felbukkant szivárogtatás egy része igaznak bizonyult, váratlan fordulat, hogy a játékra még minimum másfél évet kell várnunk és érdekesen üdítő újdonság volt a pionír-western hangulat is, mellyel az N7-es különleges alakulat legjobbjai az új föld meghódítására indulnak. Várjuk a folytatást!

barackostej

A legjobb játék az E3-on: Számomra a legjobb játék az E3-on egyértelműen a Fallout 4 volt. Nagyon szeretem a sorozatot, és régóta vártam már a folytatást. A bemutatók alapján nekem úgy tűnik, hogy minden rendben lesz - talán a kevésbé depresszív hangulattal nem vagyok még kibékülve.

A legnagyobb csalódás: Nagyot csalódtam az EA-konferenciában. A show előtt úgy tűnt, hogy van pár izgalmas cím a tarsolyukban, melyekből lesz mit megmutatni. Ehhez képest alig hoztak a showra valami érdemlegeset - csak a Battlefrontból kaptunk annyi információt, amennyire számítottunk.

A legnagyobb meglepetés: A legnagyobb meglepetést nekem a Microsoft okozta a visszafelé kompatibilitás bejelentésével. Erre egyáltalán nem számítottam, pedig gondoltam, hogy készülnek valami naggyal. Persze egyelőre még rengeteg kérdés van az újítással kapcsolatban és még egyáltalán nem biztos, hogy végül tényleg olyan lesz, mint azt gondoljuk.

Daks

A legjobb játék az E3-on: Star Wars Battlefront. Sose fogunk úgy kötelékben repülni, mint a videóban láttuk, a játékot a DICE fejleszti. A Battlefield-sorozatra jellemző hatalmas, kihasználatlan tereket, és teljes káoszt várok. De aki megleli benne az erőt, a világ legjobb élményét kapja!

A legnagyobb csalódás: VR-szemüvegek. A virtuális valóságot nem lehet demózni, átélni kell, az Oculus Rift több körben is járt már nálunk, és imádtuk. Az utóbbi időben pedig felgyorsultak körülötte az események, mindenki elkezdte önteni a fejlesztésekbe a pénzt, az E3-on ehhez képest viszont semmi érdekeset nem mutattak. Vajon az egész a Kinect sorsára fog jutni?

A legnagyobb meglepetés: A Microsoft konferenciája izgalmasabb volt, mint vártam. Az Xbox One Elite Wireless Controller és a Backward Compatibility két olyan újdonság, ami felrázza majd az őszi szezont, az elsőt az online játékosok fogják imádni, a másodikat pedig mindenki, aki nosztalgiázni akar. Aztán fellőtték rögtön a Gears of War: Ultimate Edition bétaváltozatát, az EA meg egész hétre ingyenessé tette az Accesst, ilyen izgalmas Xbox-hét nem volt még.

fojesz

A legjobb játék az E3-on: A Bethesda kiváló érzékkel lökött bele bennünket az E3-as őrületbe, és bár tűkön ülve várom a Fallout 4-et, mégis inkább az új Doomot mondanám. Az eddigi látnivalók alapján a fejlesztők a klasszikus részek és a Doom III közé lőtték be a hangulatot és a tempót, tökéletes döntés volt a részükről.

A legnagyobb csalódás: Oculus-konferencia. Hiába döbbenetesen jó találmány az Oculus Rift, a szemüveggyártó konferenciája csak a szkeptikus énemet erősítette: egyre inkább azt érzem, hogy a VR-szemüvegek első néhány éve igencsak küszködős lehet, az meg egy külön cikket is megérne, hogy mennyire elfecsérelte az Oculus az időbeli előnyét a többi gyártóhoz képest.

A legnagyobb meglepetés: Ugyan itt a The Last Guardiant vagy a Final Fantasy VII Remake-et illene írni, de amin én tényleg meglepődtem, az a South Park: The Fractured but Whole volt. Az első rész nagy kedvenc volt, és abszolút nem számítottam arra, hogy valaha is folytatni fogják, szóval teljes mértékben betalált nálam. És már a cím is mennyire jó, nem?

iNKARNATE

A legjobb játék az E3-on: A 2011-es Human Revolution jól sikerült alkotás volt, a maga gyermekbetegségeivel is. Alig vártam már a folytatást, és a látottak alapján a Deus Ex: Mankind Divided még részletesebben prezentálja a sorozat védjegyévé vált sötét jövőképet a hangulatos grafikával és a kibővített játékmenettel. A Fallout 4-et csak hangyányival előzve ugyan, de számomra a show legjobbja.

A legnagyobb csalódás: Az idei E3 csalódásai közül nehéz választani, én mégis talán a különösen gyenge PC szegmens mellett tenném le a voksomat. A kis terem, a béna díszlet, a nagy bejelentések hiánya miatt a műsor egész egyszerűen nem volt elég professzionális ahhoz, hogy egy egész platformot hatékonyan képviseljen a konferencián.

A legnagyobb meglepetés: Számomra a show legnagyobb meglepetése a Doom volt. A korai epizódokkal rengeteget játszottam, ahogyan mindenki más, de a harmadik rész valahogy nem fogott meg. Nem igazán hittem benne, hogy képes lesz felkelteni a figyelmemet a sorozat új darabja, de a gameplay videók igen meggyőzőek és sallangmentesek – az új Doomnak egyértelműen helye van a várólistámon.

Kronik

A legjobb játék az E3-on: Uncharted 4. Legyünk őszinték, egyetlen egy játékmenet-bemutató nem ütött akkorát, mint az Uncharted 4 bemutatója. A játék döbbenetesen jól néz ki, sokkal nagyobb szabadságot kínál, mint az elődök, és a részletekre való odafigyelés egész egyszerűen elképesztő. Nagyon meg kell becsülnie a Sonynak a Naughty Dogot, mert jelenleg körülbelül az egyetlen belsős stúdiója, ami képes újra és újra konzisztensen kiemelkedő minőséget gyártani, és még csak nem is telik el fél évtized a megjelenéseik között.

A legnagyobb csalódás: Gears of War 4. Fogalmam nincs, miért kellett megmutatni ezt a játékot, mikor láthatóan még a közelében sincs annak, hogy elkészüljön. Ez így ebben a formában valami rossz Silent Hill-klónnak elment volna, de nem egy új Gears-játéknak. Persze, biztosan hangulatos lesz, de nem ötpercnyi mászkálást szeretnék látni a sötétben, hanem azt, ahogy egy nagydarab főszereplő láncfűrésszel szétvág mindenkit, aki szembe jön. Kár volt így elrontani az első benyomást.

A legnagyobb meglepetés: The Last Guardian. Persze, a pletykákból már sejtettük, hogy végre előkerül, de igazából minden évben pletykálnak róla, szóval biztosan nem lehetett tudni. Azt meg főleg nem, hogy a Sony ezzel indítja a konferenciáját. A játék láthatóan nagyon sokat merít szellemi elődjéből és egyben minden idők egyik legjobb játékából, az ICO-ból, csak amíg ott Yordát, az egyébként hasznavehetetlen kislányt kellett átkísérnünk a feladványokon, itt a kisfiú társa, a nagy fura szörny is részt tud venni a megoldásban. A játék azonban igazából a szörny mesterséges intelligenciája miatt lehet forradalmi, és erre kaptunk egy kis utalást is a bemutatóban, amikor a kisfiú megmutatja neki, hogy ugorjon át a másik platformra.

Shifty

A legjobb játék az E3-on: Kicsit gondban voltam ennél a kérdésnél, mert volt miből meríteni, mégis az Uncharted 4-et mondanám. A bemutatott demó alapján úgy tűnik, a Naughty Dog megint mindent kiprésel a PS4-ből és megint olyan etalont tesznek le az asztalra, amire favorizált platformtól függetlenül csakis jó érzéssel gondolhat az ember.

A legnagyobb csalódás: Egyik konzolgyártó se jelentett be árcsökkentést... Viccet félretéve, a The Last Guardian újbóli bejelentésének örültem, mégis nagyon üres az a pohár. Tulajdonképpen a PS3-as demót mutatták be újra, és még így se látni, mikor lesz ebből boltokba kerülő változat. Emellett a Nintendo műsora... katasztrófa volt.

A legnagyobb meglepetés: Horizon: Zero Dawn. Ugyan az MS konferenciája is nagyon jól sikerült, de a Sony és a Guerilla félig-meddig ellopta a showt ezzel a nyitott világú kalanddal. Hatalmas robotdinók, érdekes a játékmenet, a történet és az univerzum. Jó, hogy végre nem egy bejáratott franchise-ról van szó, úgyhogy kíváncsian várom.

Zoenn

A legjobb játék az E3-on: Ehhez nem fér kétség: csak az új Doom. Őszintén szólva már herótom van a sok "innovatív" FPS-től, már visszavágyok a hőskorba, ahol nem kellett gondolkodni, csak lőni a pokol bizarrabbnál bizarrabb teremtményeit vegytiszta gunplay mellett.

A legnagyobb csalódás: Az, hogy nem mutatták be a Red Dead Redemption folytatását, holott a Take-Two megígérte, hogy jövőre új játékkal készül a Rockstar Games. Pluszban az, hogy a Sony gyakorlatilag halálra ítélte a PS Vitát, nem készül rá AAA-s first party cím.

A legnagyobb meglepetés: A The Last Guadian nem ért meglepetésként, elvégre minden évben előkerül a téma, ezért inkább a Horizon: Zero Dawn. Bájos hősnő, hatalmas posztapokaliptikus világ, első ránézésre élvezetes játékmenet.

És most ti jöttök, halljuk a ti véleményeteket is!

40.
40.
Aanash
Legjobb játék: Leginkább a Tomb Raider tetszett és a Horizon.

Meglepetés: Horizon. Végre valami új és egyedi,nem pedig valaminek az isten tudja hanyadik része.+ a Microsoft konferencia. Mármint jó címekkel és dolgokkal rukkoltak elő.

Csalódás: Én nagyon multiplayer párti vagyok.
Imádkozom azért,hogy a Horizon-t lehessen coop-ban is játszani.
Jó lenne ha több cím jobban ráfeküdne az online részére a játékoknak.
Istenigazából a Ghost Recon lett ha jól emlékszem kifejezetten úgy reklámozva hogy 4 fős coop azt adj neki.
39.
39.
redsovi
Nekem Fallout4, DeusEx:MD, Battlefront, No Man's Sky.
36.
36.
Hab
#27: El is felejtettem... A legnagyobb meglepi a Sout Park folytatása. Előző részt is imádtam!
35.
35.
Arell
#31: Gykrizsi szépen összefoglalta a Last Guardian témát, így nem cséplem a szót. Ami a Falloutot illeti: most konkrétan miről akarsz meggyőzni? Mióta vitatkozunk egymás ízlésén? Neked a Doom tetszett, nekem meg a Fallout 4. Én együtt tudok élni ezzel, szerintem nem zavarjuk egymás érdekeit.
34.
34.
Thor Vath
Legjobb játék: Star Wars Battlefront - helybenfutva várom, irgalmatlan hangulatos, ettől teljesen be fogok kockulni :)
Legnagyobb csalódás: Amikor bejelentették, hogy az Oculus használható lesz - tadaaaa - az Xbox ONE - tadaaa, tadaaa - kontrollerével. Hát kösz.
Legnagyobb neglepetés: Kétségkívül a FFVII remake, nekem abszolút derült égből jött, hosszú évekkel ezelőtt feladtam már minden reményt. Azért az Xbox ONE visszafelé kompatibilitásától is dobtam egy hátast.
33.
33.
shatterhand
Meglepi: Final fantasy7 remake
Csalódás: Majd egyszer vmikor elkészül mert ez csak egy osszeollozott cg film volt.
32.
32.
Gykrizsi
#30: Az volt benne a csalódás (szerintem), hogy ennyi év után majdnem ugyan azt láttuk, mint anno. Még csak nem is gameplayt, mint később megtudtuk, hanem egy videót, mivel a játék nem működőképes. És most is kétes megjelenést kaptunk. Mondjuk az ilyen játékoknál mindig ez van. Ilyenkor az ember valami hatalmasat ár, és amit kap az lehet, hogy jó, csak kevésnek érződik.
31.
31.
zarándok
Természetesen a hsz Arellnek szól..
30.
30.
zarándok
Nem igazán értem, hogy a The Last Guardian hogy is lett a legnagyobb csalódás. Mármint konkrétan könnybe lábadt szemekkel néztem végig azt a pár percet a Sony konferencia elején, és számomra a legnagyobb meglepetés volt, hogy levetítették. Csalódás akkor lett volna, ha megint szó sem esik róla. Kaptunk egy Kurva szép és jó gameplay trailert 4 év után, hogy lenne már ez csalódás. Az meg várható volt, hogy nem lesz a trailer végén egy "Available to buy today" felirat. Mint ahogy a Fallout 4 sem volt annyira beszabehu, hogy a legjobb legyen szerintem. Egyértelmű Doom győzelem volt, talán holtversenyben az Uncharted 4-gyel. Kicsit félre csúszott a cikk.
29.
29.
arcadia
Doom, robotdínós, fallout nagyon várós!

Ff7 nagy meglepi meg a vr szemüvegek is (utóbbi negatív értelemben)
28.
28.
MrBenjamintoto
Legjobb játék:fallout 4
Legnagyobb meglepetés: backward compatibility
Csalódás: pc-s szekció/előadás eléggé gyengélkedett
27.
27.
Hab
Legjobb játék: Fallout 4
Legnagyobb meglepetés hogy idén jön.
Csalódás: a F4 beltéri textúrák nem az igaziak, de majd modokkal :D
26.
26.
KENKILL
#22: Valami hasonlót terveztem írni, és végre megint Miyazaki vezeti a fejlesztést, istenem de jó lesz. De ha a Dark Souls-t félre teszem akkor...

Legjobb játék: Fallout 4, egyértelmű
Legnagyobb csalódás: Battlefront, számomra csak egy újraskinezett Battlefield érzetét nyújtotta, nagyon sajnálom de erre én nem fogok költeni.
Legnagyobb meglepetés: Horizon Zero Dawn, végre valami új és igencsak eredeti ötlet, fantasztikusan kivitelezve (az eddigiek alapján), nagyon várós.
25.
25.
kopic
#24: Értem. Akkor majd elolvasok tőle egy kritikát.:)
24.
24.
ADMlN
#14: Kronik az a jóképességű, aki fulmkritikusnak képzeli magát a GK-n.
23.
23.
biohazard rex
#22: PC* megerősítve a kezdetektől
22.
22.
biohazard rex
Legjobb: Dark Souls 3
Legnagyobb meglepetés: Dark Souls 3 megerősítve a kezdetektől
Legnagyobb csalódás: Csak jövőre jön a Dark Souls 3
21.
21.
Neo1989
A legjobb játék az E3-on UC 4 am szerintem hiba lenne ha nem folytatnák bár ezt hivatalosan nem erősítetek meg. Se a Sony se az ND.

A legnagyobb csalódás Doom mivel szerintem ez a sárgás barnás színvilág nem áll jól (Van aminek jól áll pl Resistance 3.), ez így abszolút nem félelmetes, Meg olyan világos lett az egész h teljesen sikerült kiölni belőle a para faktort.
Kár érte aszittem lesz olyan jó mit a 3.

Gears 4 CliffyB nélkül nem jóslók neki hossz életet a Judgment messze nem volt olyan minőségű mint az ő munkái.


A legnagyobb meglepetés
Horizon Zero Dawn a video alapján amit bemutattak ígéretesnek tűnik.
Bár sose voltam nagy RPG-s.
Dishonored 2 Végre mutattak valamit hivatalosan :)
20.
20.
logic5
#5: Látom te leragadtál a nintendonál :D Minden téren :D
19.
19.
DON GONDOCS
Legnagyobb csalódás az volt bőven: amiről csak egy rövid trailer vagy teaser volt pl mass effect, Mirrors Edge stb...
Meglepetés: Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands, Gears4, For Honor
Legjobb játék Doom4
18.
18.
kamgecam
Legjobb játék: Uncharted 4
Legnagyobb meglepetés:Horizon
Legnagyobb csalódás:Nintendo konferencia
17.
17.
anarchoid
"...Battlefield-sorozatra jellemző hatalmas, kihasználatlan tereket"

enis elvakult bf-es voltam, aztan egyszer jatszottam arma3 -at .. azota a bf palyak zsebkendo meretu approsagnak tunnek .. ;)
16.
16.
Pain
Legjobb játék: Kingdom Hearts 3 / Horizon
Legnagyobb csalódás: MS konferencia
Legnagyobb meglepetés: FF7 remake / Shenmue 3
15.
15.
#11: A Horizon-t kibírni sem várom, de ha olyan lesz amilyen rohanok is majd a boltba egy ps4-esért :D
Legjobb játék-Uncharted 4, Tom Clancy game-k, ezúttal az Assassin's Creed is erősnek tűnik nekem, örülök, hogy sötét várost választottak és a Deus Ex főleg. Attól is berosáltam. FF7 remake ott lesz a csúcson, kibírni sem lehet. MGS V, Doom, Hitman, ME Andromeda, Mirrors edge meg szinte minden bejött.
Mondjuk zoenn-el egyetértek, egy read dead 2-t én is vártam :(
Csalódás csak egy-fallout 4, szerintem már nem tudja felvenni a versenyt a mai játékokkal. Az, hogy openworld már nem számít. A tavalyi Shadow of mordor és a GTA V olyan lavinát indítottak el az idei expót nézve is, amelyben el fognak vérezni a klasszikus rpg-k szerintem. Valahol bánom is, másrészről viszont örülök, hogy gyorsabb és pörgősebb játékok jönnek majd. Persze nem kívánom a fallout bukását, de a Witcher 3 után nagyon megnőttek az elvárásaim.
14.
14.
kopic
Legjobb jatek: Nehez döntés, de Horizon: ZD
Lenagyobb meglepetés: Visszafele kompatibilitás
Legn. csalódás: GeoW4 :(

UI: Nem kotozkodeskeppen, de ki a fene INKARNATE, Kronik ?! O.o
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...