Hírarchívum - 2010. november

Egyre biztosabb a Bayonetta 2 készülte

A Platinum Games szószátyár megmondóembere, Hideki Kamiya nem bír magával, ismét félreérthetetlen utalásokat tett Twitterén a boszorkányos hack'n slashük folytatására. Már tavasszal sem volt titok, hogy a Sega a folytatásokban gondolkodik, és az előd kedvező kritikákat kapott, így nyitott az út a második rész előtt.

F1 2010 - interjú Stephen Hood vezető designerrel

A F1 Game Hungary csapata hosszas előkészítést követően, első kézből készíthetett interjút az F1 2010 atyjával, Stephen Hooddal, aki hűen állta a magyar rajongókat foglalkoztató kínos kérdéseket; megtudjuk többek között, miért nem lett szimulátorosabb a játék, és mit várhatunk a folytatástól.

Devil May Cry - így változott meg Dante

A rajongók óriási felháborodással fogadták, hogy a Capcom drasztikusan megváltoztatta a Devil May Cry főhősének külsejét, a kedélyek valószínűleg mindaddig nem is fognak lecsillapodni, míg a DmC meg nem jelenik, és nem bizonyítja a rátermettségét a Dante-fanok kielégítésére.

HWSW: Karácsony előtt jön hozzánk az iPad

Megtört a jég, hosszú-hosszú várakozás után a magyarországi Apple-márkaboltokban is megjelenhet az Apple nagy sikerű táblagépe, az iPad. A HWSW a hétvégén megbízható forrásból úgy értesült, hogy az iPadek forgalmazását a hivatalos Apple-viszonteladók kezdhetik meg napokon belül Magyarországon.

Hamarosan elindul a Nadirim zárt bétája

Hamarosan indul a a Digital Reality által fejlesztett és a Twisted Tribe által üzemeltetett Nadirim zárt béta tesztje. A Nadirim egy böngészőben játszható ingyenes, úgynevezett F2P MMORPG lesz, melyben a játékos az ezeregyéjszaka meséi arab mitológiai világában teheti próbára magát.

Dragon Age II fejlesztői videonapló érkezett

Szinte hihetetlen, hogy pontosan egy éve annak, hogy megjelent a Dragon Age, a folytatás máris itt van a nyakunkon. A BioWare-hívők valószínűleg ennek nincsenek ellenére, s már epekedve várják a márciusban érkező második részt - lássuk, miként vélekednek a fejlesztők a játékról!

Második helyen nyitott az NFS: Hot Pursuit

Nem sikerült megdönteni a Call of Duty: Black Ops csúcsát, a hidegháborús FPS továbbra is magabiztosan vezeti a hazai játékeladási toplistát. Az aranyérem jórészt a PC-s verziónak köszönhető, amely még mindig első helyen áll, szemben a konzolos verziókkal, ahol az újoncok ki tudtak fogni a játékon.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Kezd lecsengeni az év végi játékmegjelenési őrület, az utolsó hetekre a kiadók visszavesznek a tempóból, és a játékosokra bízzák a döntést, hogy válogassanak az elmúlt hónapokban megjelent sikercímek közül. Jó játékok azért a héten is lesznek, de ez már masszívan az uborkaszezon kezdete, kérem.

Crysis 2 - egy generációval szebb a PC-n

Egy újabb adag benzint locsolt a Crytek a PC-s és a konzolos játékosok között örökké zajló vita lángjára. A cég programozói szerint ugyanis a Crysis 2 legalább egy generációval jobban fog kinézni a személyi számítógépeken, mint az aktuális konzolokon.

Szépen kaszál a Gran Turismo 5

Még szinte mi sem hisszük el, hogy ennyi év várakozás után végre befutott a Gran Turismo legújabb epizódja. Ehhez hasonló várakozás idén legfeljebb a Starcraft 2-t előzte meg, igaz, ott öt év helyett tizenkét évet kellett várnunk. Most pedig megérkeztek a GT5 első eladási adatai.