Hírarchívum - 2010. november

Változik a Total War játékok címe

A "nem kifejezetten érdekes, de azért tanulságos" hírek rovatunk legújabb bejegyzésében némi marketinget, illetve marketinges gondolkodást tanulhatunk. A Creative Assembly és a SEGA hosszú évek után megváltoztatja a Total War játékok címezését. Pontosabban: csere történik a névben.

Mass Effect 2 - férfikarakterek többségben

Korábban egyszer már közöltünk érdekes statisztikákat a Mass Effecttel kapcsolatban, most azonban van néhány adatunk a folytatásról is. Ezek ugyan a legtöbb esetben nem meglepőek, viszont érdekes látni, mennyire egyformán gondolkozik a legtöbb gamer.

Biztosan készül a Splinter Cell 6

Ami korábban még csak pletyka szintjén létezett, az most úgy néz ki, hogy megerősítést nyert. Jade Raymond kotyogta el, hogy stúdiójával már javában dolgoznak a következő Splinter Cell játékon, ami a számozásból ítélve egy újabb teljesértékű nagyrész lesz.

Jövőre nagy Assassin's Creed epizódot kapunk

A Ubisoft megerősítette, hogy jövőre is lesz Assassin's Creed, ráadásul "nagy epizódot" kapunk, ami arra utalhat, hogy nem egy - a Brotherhoodhoz hasonló - kiegészítő játékot kapunk, hanem egy igazi folytatást, új főhőssel és korszakokkal - egyelőre csak találgatni lehet, hogy merre folytatódik a sorozat.

Megjelent a Splatterhouse, új trailer érkezett

A megjelenés apropójából kapott egy utolsó trailert a Splatterhouse, a Namco Bandai legújabb címe. A játékban mindent megkapunk, ami az igazi akcióhoz kell: lesz vér, káromkodás és metál is, szóval a hangulat mindenképpen adott. Ha végeztél az előzetessel, irány a szoftverábécé, vesd bele magad a mészárlásba!

HWSW: A Sony elvesztegetett évtizede

Hatalmi átmenet előkészületei folynak a Sony vezetőségében, számolt be a Bloomberg. Egyelőre még nem született döntés, hogy idővel ki örökölné a japán konszern vezetését Howard Stringertől, de a váltás hosszú évekig is eltarthat majd. A Sonynak a növekedésre kell koncentrálnia, írja a HWSW.

Új multiplayer FPS készül a Cryteknél

A Crytek hivatalosan is bejelentette a Warface című multis FPS-ét, amely ugyan szépnek és jónak ígérkezik, ráadásul ingyenes is lesz, viszont egyelőre úgy tűnik, hogy az ázsiaiakon kívül senki nem játszhat majd vele. A Crytek forradalmat ígér - bízzunk benne, hogy a revolúció begyűrűzik ide is.

Murder Your Maker - új játék az Activisiontől

Tudjuk, hogy unalmas, de attól még jobb előre felkészülni: az Activision bejelentette, hogy ő is bejelent majd valamit a decemberi Video Game Awardson. A Murder Your Maker a címe alapján mindenképpen érdekesnek tűnik, viszont eddig egy teaseroldalon kívül nem sokat mutatott a kiadó a játékból.

Dead Space 2 - már Isaac sem a régi

Új trailer érkezett a Dead Space második részéről. A videóban arról beszél a Visceral Games egyik munkatársa, hogy a játék főhőse, Isaac Clarke milyen változásokon esett át az előző epizód óta. Bizony, már Isaac sem a régi, a legszembetűnőbb az lesz, hogy a kolléga viszonylag sokat beszél majd.

Japánban is az élen végzett a Black Ops

Amerikában tegnap hálaadás volt, ezért a szokásosnál kevesebb az érdekes hír, így nincs mit tenni: szemezgessünk a japán lapokból! Mint kiderült a keleti szigetországban is szépen nyitott a Call of Duty: Black Ops, míg a Kinect a vártnál jobban, de nem túl kiemelkedően szerepelt a múlt héten.